Brevet Duiken met dolfijnen

De meest avontuurlijke manier om Dolfijnen te ontmoeten

De meest avontuurlijke manier om Dolfijnen te ontmoeten is de Open Water Dolphin Dive waarbij je op open zee gaat, duikt en interactie hebt met de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving.

Aangeboden door TourActi Tours
Op zoek naar specifieke informatie? E-mail ons

Elke maandag en donderdag van 8.30u-10.30u, check in om 8.00u. Totale duiktijd is ongeveer 45-50 min en de tijd met dolfijnen varieert tussen 20-30 min.

Inclusief duikspullen en uitgebreide instructies.

Dit programma wordt aangeboden in het Engels


Eerst nog even een voorproefje van deze unieke duik met dolfijnen op Curaçao? Bekijk dan hier de instagram pagina!


Wat we gaan doen

Tijdens de duik is er interactie met de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Dit kan slechts op een paar plekken ter wereld en Curaçao is daar één van! Je bent omringd door een mooi koraalrif, en voor gebrevetteerde duikers is dit een unieke kans om de dolfijnen te observeren in hun natuurlijke omgeving; de open zee.

Het programma begint met een korte uitleg over het duiken en over de interactie met de dolfijnen. Een korte boottocht brengt je naar Shipwreck point. Als je onder water bent, ontmoet je de trainer en de dolfijn(en).

Als je de instructies opvolgt, kun je zelfs zo dichtbij komen dat je de dolfijn kunt aaien. Het is onvergetelijk om te zien hoe dolfijnen zich gedragen, met vissen spelen en contact zoeken met de duikers. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de dolfijnen houden van aandacht!


Praktische informatie

Het startpunt is de Duikschool bij Lions Dive hotel (centraal gelegen naast het Seaquarium en Curaçao Beach Boulevard).

Het duikniveau van deze trip: makkelijk tot gemiddeld. De minimale leeftijd is 12 jaar met duikbrevet; jongeren betalen regulier tarief. Deze duiktrip is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Belangrijk: Je ontvangt na bevestiging  een medisch formulier van de duikschool dat moet worden ingevuld. Heb je een “ja” ingevuld, dan heb je een officiële doktersverklaring nodig om te kunnen deelnemen

Tijdens de trip worden er foto’s en video’s gemaakt. Na afloop zijn de foto’s en video te koop, maar je mag ook je eigen camera meenemen.

Niet gebrevetteerde duikers kunnen de duik met dolfijnen in de lagune doen


Waar zullen we zijn

Het startpunt is de Duikschool bij Lions Dive hotel (centraal gelegen naast het Seaquarium en Curaçao Beach Boulevard).

Over DolfijnGO

DolfijnGO neemt jou het hele jaar door mee naar de leukste evenementen, coolste tours, en de beste feestjes. Ontdek de mooiste stranden, de beste restaurants, of waar je het beste kunt watersporten, snorkelen of duiken. Maar ook waar je het lekkerste kunt eten of relaxen met jouw gezelschap! Kortom, we hebben voor ieder wat wils!