5X CULTUUR OPSNUIVENIN ORANJESTAD

Lees verder

Aruba staat bij vakantiegangers vooral bekend om haar uitgestrekte witte stranden en het heerlijke klimaat. Een makkie om hier een week vakantie mee te vullen. Maar Aruba heeft ook een rijke historie waarvan je nog veel terugziet in het straatbeeld van nu. Wil je hier meer over weten? Pak dan de huurauto voor een dagje cultuur in Oranjestad.

Cultuur in Aruba

Het Stadhuis

Een charmante locatie voor (trouw)foto’s

Midden in Oranjestad ligt dit prachtige, typisch Arubaanse pand. Het gebouw werd in 1920 in gebruik genomen als woonhuis voor de welgestelde Dr. Eloy Arends en zijn familie. In 1998 werd het gebouw als eerste gerestaureerd door de stichting Monumentenfonds Aruba. Daarna werd het pand omgedoopt tot het Stadhuis. Door de felle kleuren en de charmante details is het Stadhuis een populaire locatie voor trouwfoto’s.

Cultuur in Aruba - Fort Zoutman

Fort Zoutman

Beschermt Aruba tegen piraten en andere vijanden…

Fort Zoutman werd in 1798 gebouwd om de nabijgelegen haven te beschermen tegen muitende piraten en andere vijanden. Tegenwoordig is het het oudste gebouw van Aruba en huist het, samen met de Willem III toren, het Historische Museum. Elke donderdagavond is Fort Amsterdam het toneel van het Bon Bini Festival, waar lokale artiesten traditionele Antilliaanse dansen uitvoeren, begeleid door steelpan muziek. Een perfecte stop voor een dagje cultuur in Oranjestad.

Cultuur in Aruba - Het archeologisch museum

Het Archeologisch Museum

Een nationaal monument

Dit nationaal historisch monument werd in 1929 gebouwd als residentie van de voorname Ecury familie. In 2006 werd het uitgebreid gerestaureerd en sindsdien is het pand het Archeologisch Museum.

Protestante Kerk

Het oudste gebedshuis van Aruba

Gebouwd in 1846. Op dit moment wordt de oude kerk wat overschaduwd door de grote nieuwe protestante kerk die er naast is gebouwd, maar als je goed kijkt zie je bij de oude kerk veel charmante details die het gebouw heel bijzonder maken. Traditionele houten shutters, simpele volksschilderingen op de toren en het Nederlandse tegeltjespatroon in het portiek.
Alles binnen in de kerk werd vanuit Nederland naar Aruba gebracht. Tegenwoordig wordt de oude kerk vooral gebruikt voor tentoonstellingen en optredens. Je vindt er ook een klein museum met antieke bijbels.

Vakantietips Aruba: Een dagje cultuur in Oranjestad

Royal Plaza Mall

Arubaanse roze slagroomtaart

Misschien wel het meest bijzondere gebouw van Aruba is de Royal Plaza Mall. In dit gebouw, wat eigenlijk het meest doet denken aan een roze slagroomtaart, vind je naast een aantal winkeltjes een mooie binnentuin waar het goed toeven is op één van de bankjes. Even bijkomen!

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER INSIDER TIPS 


ZO GA JE ‘OFF-THE-GRID’ OP ARUBA

En ontdek je het andere Aruba.

3X DE MEEST ROMANTISCHE PLEKJES OP ARUBA

Met dit lijstje maak je zeker indruk.