ZO GA JE 'OFF-THE-GRID'OP ARUBA

Lees verder

Voor als je even iets anders wilt. De meeste toeristen die naar Aruba op vakantie gaan, verblijven in één van de mooie hotels aan Palm Beach. Dat is ook niet meer dan begrijpelijk, want het langgerekte witte strand is van alle gemakken voorzien en werkelijk beeldschoon. Je kunt je hier makkelijk een week vermaken met watersporten, snorkelen, eten en drinken en, niet geheel onbelangrijk; niets doen. Maar Aruba heeft meer te bieden dan alleen Palm Beach en het is zeker de moeite waard om een dagje met een huurauto op onderzoek uit te gaan naar het andere Aruba. Hierbij tips voor een leuke dag “off the grid”.

Snorkelen bij Mangel Halto

Volgens kenners het mooiste strand van Aruba

Als je vanaf Palm Beach richting het zuid-oosten van Aruba rijdt, kom je vrij snel langs Mangel Halto. Volgens kenners het mooiste strand van Aruba, én een van de beste snorkelspots van het eiland. Tussen de mangroves zwemmen de mooiste vissen en het koraal is nog van heel goede kwaliteit. Pas wel op voor de verraderlijke stroming; ga niet te ver uit de kust om te snorkelen. Er zijn weinig faciliteiten op Mangel Halto, maar het is een heerlijk plekje om een ochtend te verblijven.

Lunchen bij Zeerover’s

Want na al dat snorkelen heb je vast trek…

En je bent tenslotte op een eiland, dus tijd voor een vislunch! De Zeerover moet je echt mee maken als je op Aruba bent. Dit no-nonsense familierestaurant gelegen op een pier, waar de vis letterlijk voor je ogen wordt binnengebracht. Voor je binnenkomt bestel je eerst bij een soort loket de soort (en de hoeveelheid) vis die je wilt, de bijgerechten en de sausjes. Dan krijg je een nummertje mee, kies je een plekje, en voor je je drankje uberhaupt hebt kunnen bestellen aan de bar staat er al een schaal vol heerlijkheden voor je neus. Garnalen, gebakken red snapper, mahi mahi….samen met de lekkerste frietjes van het eiland én natuurlijk gebakken banaan. Zo leuk!

Uitbuiken op Rodger’s Beach of Baby Beach

Tijd om even te chillen…

Na al dat gebunker bij de Zeerover is het tijd om te chillen. En dat doe je het allerbest op Baby Beach of haar minder bekende buurjongen Rodgers Beach in San Nicolas. Beide stranden hebben iets meer faciliteiten dan Mangel Halto, dus je kunt je hier ook lekker afspoelen onder de douche en een koud drankje of ijsje bestellen. Net achter Baby Beach vind je het dierenkerkhof van Aruba. Dat klinkt luguber, maar het is een hele bijzondere plek waar de kuststrook vol staat met houten kruizen van drijfhout. Als je de parkeerplaats van Baby Beach helemaal uit rijdt, voorbij de Big Mama Grill, ligt het aan je rechterkant.

Sluit af met een biertje

Bij Charlie’s in San Nicolas natuurlijk

Na al die zon heb je vast zin gekregen in een lekker drankje. Dat drink je nergens gezelliger dan bij Charlie’s, een bar in het dorpje San Nicolas. De bar bestaat sinds 1941 en is echt een belevenis. De muren en het plafond zijn bedenkt met herinneringen vanuit de hele wereld. Bankbiljetten, vaantjes, schilderijen, briefjes van bezoekers, je kijkt je ogen uit! Je kunt er lekker eten, maar ook voor een tapbiertje aan de bar ben je welkom. Neem vooral een flesje van hun beroemde “hot sauce” mee naar huis.

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER INSIDER TIPS 


cultuur in Oranjestad

5X CULTUUR OPSNUIVEN IN ORANJESTAD

Maak kennis met de rijke historie.

3X DE MEEST ROMANTISCHE PLEKJES OP ARUBA

Met dit lijstje maak je zeker indruk.