Wandeltocht in Arikok National Park

Wandelend het eiland verkennen, met spectaculaire uitzichten

< Terug naar het overzicht

De beste manier om de natuur van Aruba te ontdekken is toch wel door een wandeling in het prachtige Arikok National Park. Ontdek de verschillende soorten dieren en planten en ervaar de ultieme plek om te genieten van de adembenemende landschappen van Aruba!

Aangeboden door Guide & Go
Op zoek naar specifieke informatie? E-mail ons

Elke donderdag, om 09.00 uur. De tour duurt ongeveer 3.5 uur.

De tour is inclusief pick-up, water en professionele gids.

Nederlands, Engels, Spaans


Wat we gaan doen?

In het Arikok National Park vind je kostbare schatten, die alleen op Aruba te vinden zijn. Zo hebben vele dieren zoals de Arubaanse ‘Burrowing Owl’, de Arubaanse ‘Whiptail Lizard’ en de Arubaanse parkiet hun thuisbasis gevonden in het park, omdat ze hier beschermd worden door het ongebruikelijke landschap. Iets heel unieks dus! Ook vleermuizen hebben een veilig plekje gevonden in het park, in de grotten met authentieke Indiase Arawak-tekeningen.

Tijdens de wandeltocht word je begeleid door een park ranger, die alle geheime plekjes van het park kent. Met hulp van de ranger wandel je over het rotsige en oneven terrein van lavasteen, kwartsdioriet en kalksteen. Met zijn hulp vind je ook gemakkelijk de inheemse dieren en mooiste flora en fauna. Natuurlijk wordt een bezoekje aan de grotten niet overgeslagen. Deze tour is een must voor natuurliefhebbers!


Praktische informatie

Om je tour wat gemakkelijker te maken is het verstandig om comfortabele kleding dragen. Ook wandelschoenen of gympen is een must. Ook is de tour niet geschikt voor mensen met lichamelijk beperkingen en kinderen jongeren dan 9 jaar.


Waar zijn we?

Het startpunt van de tour is jouw hotel op Aruba.

Over DolfijnGO

DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een exclusief diner op zee, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt paardrijden in de kunuku, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!