AVONTUUR

DE LEUKSTE ACTIVITEITENVOOR DE AVONTUURLIJKEVAKANTIEGANGER

door Felicia da Costa

Benieuwd of er iets avontuurlijks te beleven valt op een klein eiland als Bonaire? Geloof ons: er is zoveel te doen dat je nog een keer moet terugkomen. En nog een keer. En nog een keer…van kiten tot snorkelen, van biken tot hiken, van paardrijden tot duiken: voor elke avonturier valt er wel wat te beleven in dit kleine paradijs!

Washington Slagbaai National Park

We blijven het zeggen: hier moet je echt naartoe.

Met de auto, op de fiets of te voet, dat is aan jou. Maar in dit park vol cactussoorten, aloëvelden, zoutmeren en blowholes waan je je een beetje terug in de tijd en zie je allerlei bijzondere dieren en planten.  En, ook niet onbelangrijk: de talloze prachtige baaitjes zijn perfect voor de nodige breaks en frisse duiken. Vergeet je waterflesje niet!

Paardrijden

Bonaire te paard verkennen?

Dat kan natuurlijk ook! Je ziet het eiland en haar natuur op een geweldige manier, en halverwege neem je –samen met je paard!- een verkoelende duik. Plekken als Rancho Washikemba bieden leuke tochten aan.

Snorkelen

Bonaire is een snorkelparadijs

Dat had je vast al ergens gelezen, maar het is ook écht zo. Het water is glashelder, en de onderwaterwereld adembenemend mooi. Waar je ook te water gaat, je ziet de vissen al voordat je duikbril op je neus zit, en elke duik is nog mooier dan de vorige. Of je nou vanaf het strand start, of een fijne snorkeltocht-per-boot regelt: het is altijd prijs!

Boottrip naar Klein Bonaire

Vooral niet overslaan! 

Als je iets niet mag overslaan, dan is het wel een bezoek aan Klein Bonaire. Op nog geen tien minuten varen van ‘het vasteland’ vind je dit paradijselijke mini-eilandje; met een beetje geluk is het niet heel druk (tip:de meeste cruiseschepen arriveren op dinsdag!) en speel je de hoofdrol in je eigen ‘The Blue Lagoon’. Neem veel water en eten mee, want de zon schijnt er genadeloos en (gelukkig!) is er geen barretje. Steek ook geen parasol in het zand, want er nestelen veel schildpadden… Tip: gooi je spullen snel op het strand en laat je door de watertaxi afzetten aan het begin van het (beschermde) rif. Dankzij de stroming snorkel je zo binnen een uur weer terug naar het strand. Schildpadden spotten verzekerd!
Een watertaxi neem je vanaf Coco Beach Club in de stad.

Donkey Sanctuary

Adopteer een ezel 

Dit park zet zich met hart en ziel in voor de ezels op Bonaire en geeft voorlichting aan toeristen, scholieren en de lokale bevolking. Vrije ezels in nood worden opgevangen en geholpen, met als resultaat dat het park inmiddels ruim 600 beestjes telt. Een autorit over het grote terrein is te gek; ramen naar beneden en aaien maar! Knuffelen met baby ezels kan ook, en je kunt ze adopteren…

Goat Farm

Van ezel naar geit… 

Bonaire is van alle dieren thuis! Aletta runt de farm, en geeft tours. Ook kun je er verse geitenmelk- en kaas kopen. Hele leuke tussenstop tijdens een tour over het eiland. Sla ook zeker Rincon niet over en haal een heerlijke milkshake bij old school bar Le-Ma-Se.

Washington Park Slagbaai BonaireFietsen door de natuur

Lekker ‘off-road’ of gewoon langs de weg…

Mountainbiken op Bonaire is geweldig; je komt overal waar geen auto’s kunnen komen en ziet zo het eiland op een heel andere manier. In het Washington National Park, off road of ‘gewoon’ over de weg: je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wil. Fietsen, mountainbikes en e-bikes zijn op meerdere plaatsen te huur, en vergeet niet water, kaart en zonbescherming mee te nemen! Pas op: als het net geregend heeft wordt de weg spekglad!

Kitesurfen op Bonaire(Kite)surfen

Hier drink je de lekkerste Piña Colada

Snorkelparadijs, surfparadijs… als je van watersporten houdt, zit je op Bonaire goed. Kite surf fanaat? Regel dan een paar lessen bij de leuke jongens van Kite Boarding Bonaire op Atlantis Beach en sluit af met een biertje. Windsurfen doe je bij Lac Bay- het fijnste surfstrand ooit… Eindeloos ondiep, warm water en perfecte wind. Als je het hier niet leert…

Duiken op BonaireDuiken

Bonaire en duiken, een gouden combinatie

Tja… moeten we dat nog uitleggen? Als je ergens ter wereld moet duiken, dan is het hier. Het glasheldere water, de prachtige vissen, het beschermde rif en koraal, de warme zee… Need we say more? Of je nou vanaf het strand, een boot of Klein Bonaire start, het maakt eigenlijk niets uit. Eerst nog je PADI halen? Ook dat is hier geen probleem. Bonaire en duiken, dat is een gouden combinatie.  

WIE IS FELICIA?

Vakantie tips op Bonaire

Felicia woont in Amsterdam maar heeft haar roots op Curaçao. Minimaal een keer per jaar gaat ze terug naar haar ‘happy place’, en ze kent het eiland door en door. En Bonaire inmiddels ook! Een geweldige plek, met en zonder kinderen. Speciaal voor Dolfijn deelt Felicia al haar favoriete plekken op Bonaire; je hoeft alleen nog maar te boeken!

DEEL DIT ARTIKEL

Zoek de goedkoopste vlucht naar Bonaire