Dit is dé foodtruck guide op Bonaire

Ontdek de echte Bonaire bij één van de vele foodtrucks op het eiland. Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee. Dit is dé foodtruck guide op Bonaire!

Dat je op Bonaire lekker kunt eten, dat wist je inmiddels vast al. Bij vele mooie restaurants kun je terecht voor verse vis, heerlijk vlees en gerechten uit verschillende uithoeken van de wereld. Maar op Bonaire kun je ook eten bij één van de vele foodtrucks. Een concept wat je misschien alleen kent van de vele foodfestivals in Nederland. Op Bonaire staan ze er echter het hele jaar door! Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee. Tijd om wat insider tips met je te delen…dit is dé foodtruck guide op Bonaire!

#1 Kite City

Als je één keer bij Kite City bent geweest, begrijp je dat deze foodtruck niet mag ontbreken in dit lijstje. Stel je voor: Na een dag zon, zee en zand zit je op een simpel stoeltje met een koude Amstel Bright of een huisgemaakte sangria in je hand. De zon zakt in de zee en de kitesurfers halen hun laatste trucs uit op het water. Dan wordt je eten geservereerd; een gegrilde tonijnburger, een sashimi platter, een wrap met garnalen of een veggie quesadilla. Heerlijk eten, muziekje op de achtergrond, fijne bediening…niets meer aan doen.

#2 Cactus Blue

Één van de eerste foodtrucks op Bonaire. Met een slogan die zegt “You can’t buy happiness, but you can buy a burger and that’s pretty close” zijn de verwachtingen hooggespannen….en die worden zeker waargemaakt! Lionfish burgers, lionfish wraps, beef burgers..alles is hier werkelijk heerlijk. Vergeet niet een plekje vrij te houden voor het bijzondere toetje “Flamingo Droppings”. En zorg dat je op tijd bent, want je bent vast niet de enige die hier wil komen lunchen. Cactus Blue Bonaire bij Donkey Beach is open van maandag tot vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.

#3 Cocos Truck

Op de dagen dat er een cruiseschip in de haven van Kralendijk ligt, vind je op de hoek van de Kaya Grandi (tegenover de bank) de Cocos Truck. De naam zegt het al: verse kokosnoten die verkocht worden vanuit een pick up truck. Rietje er in en klaar! Kan het nog tropischer?

#4 Jimmms Truki Pan

Een bezoek aan BrassBoer in het Delfins Resort mag zeker niet ontbreken aan je verblijf op Bonaire. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Wat je misschien nog niet wist, is dat je op het strand terecht kan bij Jimmms Truki Pan. Een foodtruck met de lekkerste beach bites.

#5 Smooth Operator

Smoothies en verse sapjes. En dat doen ze goed, deze Smooth Operators. De beste ingrediënten bij elkaar, en hop, daar heb je de perfecte verkoeling op een warme Bonairiaanse dag. In elke combinatie die je je maar kunt bedenken. Ook leuk om te weten: de smoothies worden geserveerd in biologisch afbreekbare cups en rietjes. Zo helpen ze ook nog eens Bonaire schoon te houden.

#6 King Kong Burger

Een 100% rundvleesburger met parmezaanse kaas, truffel mayonnaise en rucola? Of een Nacho Libre Burger met guacamole, zure room en salsa? Loopt het water je al in de mond? Breng dan zeker een bezoekje aan de King Kong Burger foodtruck, bij Bachelor’s Beach. Enkel verse ingredienten, en ook genoeg keuze voor de vegetariers onder ons. En ook nog prima te betalen! Dit pareltje is geopend van dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot zonsondergang.

Misschien is dit ook leuk voor jou