DIT IS DÉ FOODTRUCK GUIDEOP BONAIRE

Lees verder

Dat je op Bonaire lekker kunt eten, dat wist je inmiddels vast al. Bij vele mooie restaurants kun je terecht voor verse vis, heerlijk vlees en gerechten uit verschillende uithoeken van de wereld. Maar op Bonaire kun je ook eten bij één van de vele foodtrucks. Een concept wat je misschien alleen kent van de vele foodfestivals in Nederland. Op Bonaire staan ze er echter het hele jaar door! Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee. Tijd om wat insider tips met je te delen…dit is dé foodtruck guide op Bonaire!

#1 Kite City

Als je één keer bij Kite City bent geweest, begrijp je dat deze foodtruck niet mag ontbreken in dit lijstje. Stel je voor: Na een dag zon, zee en zand zit je op een simpel stoeltje met een koude Amstel Bright of een huisgemaakte sangria in je hand. De zon zakt in de zee en de kitesurfers halen hun laatste trucs uit op het water. Dan wordt je eten geservereerd; een gegrilde tonijnburger, een sashimi platter, een wrap met garnalen of een veggie quesadilla. Heerlijk eten, muziekje op de achtergrond, fijne bediening…niets meer aan doen.

#2 Cactus Blue

Één van de eerste foodtrucks op Bonaire. Met een slogan die zegt “You can’t buy happiness, but you can buy a burger and that’s pretty close” zijn de verwachtingen hooggespannen….en die worden zeker waargemaakt! Lionfish burgers, lionfish wraps, beef burgers..alles is hier werkelijk heerlijk. Vergeet niet een plekje vrij te houden voor het bijzondere toetje “Flamingo Droppings”. En zorg dat je op tijd bent, want je bent vast niet de enige die hier wil komen lunchen. Cactus Blue Bonaire bij Donkey Beach is open van maandag tot vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.

#3 Cocos Truck

Op de dagen dat er een cruiseschip in de haven van Kralendijk ligt, vind je op de hoek van de Kaya Grandi (tegenover de bank) de Cocos Truck. De naam zegt het al: verse kokosnoten die verkocht worden vanuit een pick up truck. Rietje er in en klaar! Kan het nog tropischer?

#4 Lenny’s Shaved Ice

De naam zeg het al: Lenny verkoopt schaafijs. En dat doet ie goed, deze Lenny. Siroopje of sapje er overheen en hop, daar heb je de perfecte verkoeling op een warme Bonairiaanse dag. Lenny verkoopt ook verse smoothies (beter bekend als “batidos”) trouwens, in elke combinatie die je je maar kunt bedenken. Lenny’s truck staat op de rotonde ten noorden van Kralendijk, tegenover Trans World Radio Studios) en is elke dag open vanaf 13.00.

#5 King Kong Burger

Een 100% rundvleesburger met parmezaanse kaas, truffel mayonnaise en rucola? Of een Nacho Libre Burger met guacamole, zure room en salsa? Loopt het water je al in de mond? Breng dan zeker een bezoekje aan de King Kong Burger foodtruck, bij Bachelor’s Beach. Enkel verse ingredienten, en ook genoeg keuze voor de vegetariers onder ons. En ook nog prima te betalen! Dit pareltje is geopend van dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot zonsondergang.

DEEL DIT ARTIKEL


OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht op Bonaire, de beste snorkelspots aan de kust, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

Zoek de goedkoopste vlucht naar Bonaire