Jouw foodie guide op Bonaire

Benieuwd of er iets culinairs te beleven valt op een klein eiland als Bonaire? Geloof ons: er is zoveel lekkers om te proeven dat je echt nog een keer moet terugkomen. En nog een keer. En nog een keer…van top restaurants tot local street food, van cocktails tot zelfgebrouwd bier: voor elke foodie valt er wel wat te proeven!

Door Felicia da Costa

Alles proeven bij Taste of Bonaire

Al het heerlijke eten van dit eiland op één plek: kan het beter?

Met een beetje geluk vindt tijdens jouw verblijf een editie van Taste Bonaire plaats. Al het heerlijke eten van dit eiland op één plek: kan het beter?  Langzaam struinen van kraampje naar kraampje met een Amstel Bright in je hand, en tussendoor koop je nog een mooie souvenir. Live muziek op de achtergrond, de zon die langzaam ondergaat…

Bierproeverij bij Bonaire Blond Brewery

Lekker en gezellig!  

Geloof het of niet, maar ook op Bonaire wordt eigen bier gebrouwen. En het is nog lekker ook! Bezoek de Brewery, proef de verschillende soorten bier en blijf er hangen voor de borrel-met-hap; de inrichting is er zó fijn dat je niet meer uit de luie stoelen komt.

Lekker lokaal bij Lac Cai

Lekker eten tussen de locals, met live muziek op de achtergrond…

Als je op zondag zin hebt in echt lokaal eten, dan is dit the place to be. Eerst rustig wakker worden op het prachtige strand, en daarna wandel je naar het kleine restaurant waar je verse vis of stoba eet. Vergeet ook de funchi en bakbanaan niet! Op de achtergrond speelt een bandje heerlijke muziek. Veel authentieker gaat het niet worden…

Kitecity foodtruck BonaireStreet food vibes bij Kite City Bonaire

De lekkerste burgers die je ooit gegeten hebt

Geloof ons, deze jongens verkopen écht de lekkerste burgers die je ooit gegeten hebt. Verse vis, zo uit de zee, op een perfect broodje met niet te veel saus. Top het af met een Amstel Bright of huisgemaakte sangria en je dag is af. Of je nou na een surfsessie komt of op het naastgelegen strand ligt, een burger hier halen is altijd een goed idee.

BonaireEen Culinaire Zeil trip

Exclusieve culinaire zeiltrip in Bonaire met heerlijke sushi & Salentein wijn

De Caribische wind door je haren, de zon op je huid en de wind in de zeilen. Aan boord van de zeiljacht laat je je echt heerlijk verwennen met sushi, seafood en Salentein wijnen terwijl je rustig deint over de kristalheldere zee van Bonaire. Relaxen, zwemmen, snorkelen en lekker eten en drinken. Het Paradijs bestaat!

WIE IS FELICIA?

Vakantie tips op Bonaire

Felicia woont in Amsterdam maar heeft haar roots op Curaçao. Minimaal een keer per jaar gaat ze terug naar haar ‘happy place’, en ze kent het eiland door en door. En Bonaire inmiddels ook! Een geweldige plek, met en zonder kinderen. Speciaal voor Dolfijn deelt Felicia al haar favoriete plekken op Bonaire; je hoeft alleen nog maar te boeken!

Misschien is dit ook leuk voor jou