9 simpele tips om een lange vlucht te overleven

We kennen het allemaal: dat heerlijke gevoel zodra je je ticket geboekt hebt. Je ziet je vakantie al helemaal voor je… Maar klein detail: je moet nog wel een paar duizend kilometer overbruggen. Hier 9 simpele tips om deze lange vlucht te overleven!

We kennen het allemaal: dat heerlijke gevoel zodra je je ticket geboekt hebt. Volop genieten van alle voorbereidingen & voorpret – je gaat op vakantie naar een heerlijk zonnig oord! Je ziet jezelf al een duik nemen in de helderblauwe zee & liggen zonnen op die jaloersmakende witte bounty stranden…Maar klein detail: je moet nog wel een paar duizend kilometer overbruggen. Hier 9 simpele tips om deze lange vlucht te overleven!

#1 Plan je reis

Niks is zo fijn als goed voorbereid het vliegtuig in te kunnen stappen. Een goed begin van je vakantie begint natuurlijk stress-vrij met de juiste voorbereidingen. Met het boeken van je ticket kun je er bijvoorbeeld rekening mee houden waar je gaat zitten. Of dat nou een plek is bij het raam voor het beste uitzicht, een plekje bij het gangpad voor meer beenruimte of juist totaal ergens anders: een voorkeursplek doorgeven zorgt al voor het begin van een fijne reis.

#2 Kies je outfit met zorg

Vliegen hoeft niet gelijk te staan aan je ‘out of fashion’ kleden. Super comfortable & fashionable gaan tegenwoordig hand in hand! Je kan er dus goed uitzien EN comfortabel reizen. Tip: Draag laagjes! De temperatuur in het vliegtuig verandert de hele tijd. Neem dus een vest, sjaal of jasje mee in je handbagage.

#3 Charge up!

Zorg dat je al je elektronische apparaten goed oplaad voor vertrek. Je mobiel, laptop, tablet of Ipod helpen je een heel eind op weg om jezelf te vermaken. Vergeet ze vooral niet op vliegtuigstand te zetten 😉

#4 Nieuwe muziek

Kom al lekker in de summer vibes door de nieuwste zomerhits op je apparaten te zetten. Oortjes in en het vliegtuig verandert in jouw persoonlijke video clip met jouw vakantie in de hoofdrol!

#5 Neem leesvoer mee

Een goed boek doet wonderen met de tijd. Voor je het doorhebt ben je al halverwege je boek en je vlucht.

#6 Vliegtuig Entertainment

Vliegtuigmaatschappijen snappen ook dat het best een lange zit is. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van de inflight entertainment optie op je scherm. Je hebt dan alle tijd om eindelijk eens die filmmarathon te houden waar je al zo lang naar verlangt.

#7 Smokkel snacks mee

Het is toegestaan hoor, dus echt smokkelen zal het niet zijn.. maar wat is het fijn om wat te kunnen snacken tijdens je vlucht! Gouden tip: voor de gevoelige oren is het slim om wat zuigsnoepjes of kauwgom mee te nemen voor tijdens het opstijgen & dalen.

#8 Tackel die jetlag

Ga verstandig om met de tijd die je krijgt. Vlieg je s’nachts? Probeer dan vooral wat uurtjes slaap mee te pakken. Je vliegt ‘terug in de tijd’ dus je reisdag zal extra lang aanvoelen. Een powernap doet wonderen voor je energie die 1e dag! Tip: neem een reiskussen mee om een stijve nek tegen te gaan. Echt comfortabel zal slapen in een vliegtuig nooit worden, maar het kan geen kwaad jezelf een beetje te helpen op deze lange vlucht.

#9 Maak een reisbuddy

Reis je alleen? Maak eens een praatje met buurman of buurvrouw. Iedereen heeft een eigen verhaal en vaak leer je zo de leukste mensen kennen – voor de avontuurlijke reiziger!

Misschien is dit ook leuk voor jou