Bloedmooi Bonaire boven water

Wat te doen op Bonaire? Bij Bonaire denk je waarschijnlijk al snel aan het prachtige onderwater leven. Helemaal terecht, maar ook als je geen duiker bent is Bonaire bloedmooi. Bewijs? Dat leveren we je maar al te graag!

Letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af? Ezels knuffelen? Met een segway het eiland ontdekken? Wat te doen op Bonaire? Lees verder...

01

Wat te doen op Bonaire - gotomeer

Gotomeer checken

Huur een auto, scooter, segway of desnoods een fiets (alhoewel het wel een eindje trappen is) en ga op ontdekkingstocht op Bonaire. Ga je naar het noorden van Bonaire, richting het Washington Slagbaai Park, dan kom je in de buurt van het Gotomeer. Het Gotomeer is de grootste saliña, zoutwatervlakte, van Bonaire. Je vindt er heel – heel – heel veel flamingo’s. Er is hier heel veel voedsel te vinden en dus heel veel wildlife. Haal de Freek Vonk in jezelf maar alvast naar boven!

02

De beste beaches op bonaire, Klein Bonaire

Middagje Klein Bonaire

Op maar 800 meter uit de kust ligt Klein Bonaire. Een klein, onbewoond en ongerept, eiland. En met klein, bedoelen we ook echt klein, het is maar zes vierkante kilometer groot. Je vindt hier witte stranden maar belangrijker nog; veel zeeschildpadden noemen Klein Bonaire ‘thuis’ en keren daarom jaarlijks terug om hier te broeden. Je kunt ‘Klein’ makkelijk bereiken met een watertaxi. Maar je kunt ook deze leuke snorkeltour boeken.

03

Wat te doen op Bonaire - Bonaire museum

Cultuur snuiven in Bonaire museum

Zin in een middagje cultuur? Meer te weten komen over Bonaire? Dan kun je terecht bij het Museo Boneiru in Kralendijk. Beetje freaky is het wel maar er is hier bijvoorbeeld een 760 jaar oud skelet te zien. Net zo indrukwekkend is de enorme collectie aan bodemschatten. Van huishoudelijke voorwerpen tot kanonskogels en van vuurwapens tot bijzondere schelpen: het is allemaal te vinden in het Bonaire Museum.

04

Ezels op Bonaire

Ezels knuffelen bij de Donkey Sanctuary

Misschien ben je ze wel al tegen gekomen in het wild, op Bonaire: ezels. Maar we durven te wedden dat je er nog nooit eerder zoveel ben tegengekomen op één plek als hier, de Donkey Sanctuary. Hier worden ezels opgevangen die bijvoorbeeld ziek of gewond zijn en niet meer in het wild kunnen leven, of de ezels die te dicht bij de bewoonde wereld komen. Dat zijn er een hele hoop. Met je bezoek aan de ezel-opvang draag je bij aan de Donkey Sanctuary: ze gebruiken de inkomsten van voedsel en medicatie voor de dieren. Pro-tip: ga vooral even knuffelen met de allerkleinste ezeltjes, deze staan in een apart gedeelte.

05

Washington Slagbaai op Bonaire

Grotten

Wil je letterlijk en figuurlijk echt van de gebaande paden af? Duik dan de grotten in. Er verschillende grotten te bezoeken, maar doe dit altijd onder begeleiding van een gids. De gidsen zijn daarvoor speciaal aangewezen zodat de natuur zoveel mogelijk beschermd wordt. Dat is niets voor niets: in je eentje is het zelfs verboden deze grotten te bezoeken en kan je een mega hoge boete krijgen.

Advertorial

Wat te doen op Bonaire?