Dit zijn de beste snorkelspots op Bonaire

Bonaire en duiken, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar ook als je niet wil duiken kun je natuurlijk al snorkelend genieten van het prachtige koraal en schitterende vissen. Wij zetten de beste snorkelspots voor je op een rij.

Bonaire en duiken, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet zo gek, want het hele gebied rondom Bonaire en Klein Bonaire is onderdeel van het Bonaire National Marine Park. Beschermd dus. En dat betekent prachtig gezond koraal en schitterende vissen. Als je niet wil duiken kun je natuurlijk ook al snorkelend genieten van dit moois. Wij zetten de beste snorkelspots voor je op een rij:

#1000 steps

Als je vanuit Kralendijk richting het noorden rijdt, kom je vrij snel op een bochtig weggetje dat langs de kust loopt. Hier vind je 1000 Steps. Sowieso een instragram-waardig uitzicht, maar het wordt beneden nog mooier. Wel even die 1000 steps afdalen, maar het is het waard. (Er zijn zelfs mensen die dat met een zware duikfles op hun rug doen! Oef…) Beneden vind je namelijk een schitterend ongerept strandje met een nog ongerepter rif. Genieten!

#2 De zoutpier

Boven water doet deze plek nogal grimmig aan, maar onder water is het echt een klein paradijs. Tegen de palen van de pier hebben zich namelijk allerlei koralen en sponzen bevestigd, en er worden hier regelmatig grote barracudas en tarpons gespot. Zeker één van de mooiste snorkelplekjes van het eiland, als je durft…

#3 Klein Bonaire

Net voor de kust van Klein Bonaire ligt een gigantisch rif waar je prachtig langs kunt snorkelen. Als je met de watertaxi gaat, is het mogelijk om halverwege uit de boot te springen en al snorkelend naar het eiland te drijven. Onderweg kijk je je ogen uit naar zeeschildpadden, barracudas en kleurrijke tropische vissen. Als je je liever eerst af laat zetten op het strand vind je de ingang van het rif op het zuiden van het eiland. Behalve om te snorkelen is Klein Bonaire sowieso een schitterende plek die je tijdens een bezoek op Bonaire niet over mag slaan!

#4 Coco Beach / Spice Beach

Je zou het misschien niet verwachten van zulke populaire stranden, maar de vissen laten zich hier echt niet wegjagen door zwemmers. Onder de pier bij Spice zitten grote scholen tropische vissen, murenes, inktvissen en er zijn zelfs octopussen gespot! Heb je een GoPro of ander type onderwatercamera? Wie weet lukt het iemand om een foto te maken als je door zo’n grote school zwemt. Indrukwekkend!

#5 Sorobon

Een plaatje toch? Heb je altijd al een keer met schildpadden willen zwemmen? Op Bonaire heb je de meeste kans om deze dieren te spotten bij Sorobon Beach. Vanaf de kust kun je naar het rif toe zwemmen. Pas wel op voor de windsurfers!

#6 Wayaka II

Ga je een dag op tour naar het Washington Slagbaai National Park? Vergeet dan ook je snorkel niet! Het strandje is piepklein en loopt regelmatig vol met water, dus zorg dat je spulletjes hoog en droog liggen. Het water lijkt net een acquarium, zo helder! Zelfs als je niet wil snorkelen kun je hier veel vissen spotten, je ziet ze gewoon om je voeten zwemmen als je in het water staat.

Goed om te weten

Omdat het water rond Bonaire beschermd natuurgebied is, mag je alleen duiken en snorkelen als je een Stinapa penning hebt. Deze penningen kun je kopen bij elke duikschool voor $10 en is een jaar geldig. Je kunt er ook mee naar het Washington Slagbaai Nationaal Park.

Misschien is dit ook leuk voor jou