Children's Museum Curacao

Knutselen, bouwen, ontdekken, spelen...wie wilt dat nou niet?

Over Children's Museum Curaçao

Het must-do interactieve museum voor kinderen

Het is het enige museum op Curaçao waar je overal aan mag zitten: het Children’s Museum Curacao is het perfecte uitje voor als je met je kinderen iets anders wil dan een dagje strand of een dagje stad. Bij het interactieve kindermuseum is er voor ieder kind wel iets leuks: van knutselen tot de enorme legohoek, een supermarkt op kindniveau, de avonturen die je er beleeft in de ‘nacht’ of bouw een grote skelter. Het kindermuseum is geschikt voor kinderen tussen de een en tien jaar oud.

De missie van het Children’s Museum Curaçao is om kinderen te laten leren door ze te laten spelen. Zo is er geen route in het Children’s Museum en mogen kinderen overal aanzitten. Het museum draagt door slimme, voor kinderen hele leuke, activiteiten bij aan de ontwikkeling van de kinderen. En dat is dan ook meteen het doel: kinderen de fundamentele eigenschappen op cognitief, fysiek, sociaal-emotioneel en creatief gebied bijbrengen.

Precies om die reden zijn er regelmatig schoolklassen bij het Children’s Museum te vinden maar je kunt er ook individueel prima naar toe. Je hebt zowel binnen als buiten verschillende ruimtes waar kinderen helemaal hun gang kunnen gaan. Deze ruimtes worden gedurende het hele jaar aangepast, zodat bij elk nieuw bezoek aan het museum er weer wat nieuws te ontdekken valt.

José ging alvast voor je op ontdekkingstocht, bekijk hieronder de video.

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Maandag gesloten
Dinsdag 09.00 – 17:00
Woensdag 09.00 – 17:00
Donderdag 09.00 – 17:00
Vrijdag 09.00 – 17:00
Zaterdag 09.00 – 17:00
Zondag 12.00 – 17:00