Dolphin Academy

Een droom die uitkomt! Zwemmen, snorkelen of duiken met Dolfijnen

Over Dolphin Academy

Zwemmen met Dolfijnen, doe je op Curaçao! Curaçao en Dolphin Academy worden vaak in één zin genoemd als je het hebt over wat er allemaal te doen is op het eiland. Niet zo gek, want Dolphin Academy is sinds 2002 een van de grootste trekpleisters voor toeristen. Waar ze begonnen met 5 dolfijnen, zijn er nu zo’n 20 tuimelaars en de familie blijft uitbreiden. Daarnaast is Dolphin Academy één van de drie faciliteiten ter wereld waar open water programma’s worden aangeboden (in zee).

Buiten de verschillende programma’s met dolfijnen, is Dolphin Academy constant bezig met onderzoek naar de dolfijnen en andere zeedieren.

Wanneer je een bezoek brengt aan Dolphin Academy, krijg je gratis entree tot het Curaçao Sea Aquarium; een aquarium en attractie waar je vele soorten vissen en zeedieren kan bekijken.

De academy biedt verschillende programma’s aan om de dolfijnen te leren kennen. Je kan onder andere kiezen uit:

Dolphin Encounter

De Dolphin Encounter is voornamelijk aan te raden voor kinderen en slechte(re) zwemmers. In de natuurlijke lagune sta je tot je middel in het water en komt de dolfijn rustig voor je liggen. Je leert er van alles over de anatomie van de tuimelaars, kan ‘m aaien en je krijgt een kusje. Met maximaal 6 personen in de groep en 1 dolfijn, duurt dit programma ongeveer 15-20 minuten*.

Nothing found.

Dolphin Swim

Het populairste programma is de Dolphin Swim. Een unieke en intieme ervaring waarbij je al zwemmend de dolfijnen kan aaien, signalen kan geven en kunstjes met ze uit kan voeren. Met maximaal 6 personen in de groep en 2 dolfijnen, duurt dit programma ongeveer 30 minuten*.

Dolphin Snorkel

Wil je een stapje verder en ben je niet bang om onder water te zwemmen? Probeer de Dolphin Snorkel; een magische manier om de dolfijnen ook ónder het wateroppervlak te bewonderen. De interactie zal gedeeltelijk boven en onderwater zijn, waarbij je ook hier met ze kan zwemmen, aaien en spelen. Met maximaal 6 personen in de groep en 2 dolfijnen, duurt ook dit programma ongeveer 30 minuten*.

Open Water Snorkel

Er is al eerder benoemd dat Dolphin Academy één van de drie faciliteiten ter wereld is waarbij je met de dolfijnen op open zee kan zwemmen en snorkelen. Als je een goede zwemmer bent en de dolfijnen in hun meest natuurlijke habitat wil zien, dan is de Open Water Snorkel absoluut een aanrader! De tuimelaars verlaten hun natuurlijke lagune en vergezellen jou op zee. Hier laten ze bepaalde gedragingen zien, kun je met ze zwemmen en ze handsignalen geven. Met maximaal 4 personen in de groep en 2 dolfijnen, duurt ook dit programma ongeveer 30 minuten*.

*Check de website voor minimum leeftijd en hoe lang je moet zijn om deel te mogen nemen aan het programma, beleid en kosten. Wil je meer weten over wat Dolphin Academy allemaal te bieden heeft? Check hun website voor meer informatie.

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Maandag gesloten
Dinsdag 08.00 – 17:00
Woensdag 08.00 – 17:00
Donderdag 08.00 – 17:00
Vrijdag 08.00 – 17:00
Zaterdag 08.00 – 17:00
Zondag 08.00 – 17:00