Pietermaai District

Winkeltjes, barretjes, restaurants & hotels zijn allemaal te vinden in het Pietermaai District

Over Pietermaai District

Het is een stadsdeel wat je absoluut niet mag missen: Pietermaai District. Je vindt hier het allerbeste van Curaçao in één wijk: strand, geschiedenis, leuke restaurants, gezellige bars en heel veel instagramwaardige plekjes. Met de unieke sfeer is het één van de parels van het eiland.

Pietermaai bestaat al sinds de 18de eeuw en is sinds een paar jaar weer in volle bloei. Een aantal ondernemers zag de wijk steeds verder achteruitgaan en hebben het pand voor pand gekocht, opgeknapt en er een andere bestemming aan gegeven. En dus vind je hier nu allerlei hippe restaurants, leuke bars maar ook knusse boutique hotels. Pietermaai heeft dan ook niet voor niets het ‘SoHo van Curaçao’ genoemd.

Je vindt Pietermaai op een steenworp afstand van Punda. Het is zo’n vijf minuten wandelen van Punda naar Pietermaai. Pietermaai biedt een thuis aan zakenmensen, die een snelle koffie komen halen of komen werken, studenten en stagiaires die je vindt in de kleurrijke Nieuwestraat waar de meeste studentenhuizen zitten, maar ook locals en artiesten voelen zich hier thuis.

Muziek speelt een grote rol in Pietermaai. Bijna elke avond is er wel ergens livemuziek te vinden. Vaak is dat in het beroemde Miles Jazzcafé. Waar je behalve voor de jazzysounds ook terecht kunt voor een fijn drankje. Een dagje strand, maar dan midden in de stad? Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij City Beach 88 of het Avila Hotel. Maar ook hier is heel veel jazz te vinden en verwelkomde eerder al artiesten als Percy Sledge, Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. Bij Bijblauw, het boutique hotel, verblijf je niet alleen in stijl je kunt er ook dineren in stijl.

Over dineren gesproken: Pietermaai kent zoveel (hele goede) restaurants dat je een vakantielang nodig hebt om ze allemaal te kunnen proberen. Zo is er Restaurant Blessing die zich onderscheid door de ‘gewone dingen ongewoon te doen’. Hier geen exclusiviteit of sterrenniveau maar wel een extreem hoge kwaliteit op een unieke locatie: Blessing is onderdeel van hotel ’T Klooster in een, je raadt het nooit, voormalig klooster. Een snelle, maar hele lekkere Hollandse hap halen? Check dan vooral Eetcafe Old Dutch. Ginger is er voor de Aziatische keuken en Kome is de ultieme plek voor als je binnen, in de airco, wil dineren.

Je leest het: Pietermaai District heeft te veel om op te noemen. Ook winkelen doe je er in een van de vele leuke winkels die allemaal een artistiek randje hebben. Zelf de unieke culturele afdruk van drie verschillende eeuwen ontdekken? Dan kun je de mooie wandelroute volgen van de Ronde Markt tot aan het Avila hotel. Kom Pietermaai District zelf ontdekken. En beleef waarom deze wijk het SoHo van Curaçao wordt genoemd.

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Maandag 08.00 – 17:00
Dinsdag 08.00 – 17.00
Woensdag 08.00 – 17.00
Donderdag 08.00 – 17.00
Vrijdag 08.00 – 17.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten