AFVINKEN VAN JE BUCKETLIST:ZWEMMEN MET DOLFIJNEN

Zo doe je dat

Onderzoek: 95% van de Nederlanders heeft een bucketlist. Uit datzelfde onderzoek blijkt; we gaan liever voor een ervaring dan voor een ding. En één van de meest gewilde ervaringen? Zwemmen met dolfijnen. Kom je bucketlist afstrepen op Curaçao, zwem met de dolfijnen van de Dolphin Academy in hun natuurlijke lagunes!

Dolphin Academy Curaçao is een unieke plek. De dolfijnen zwemmen hier in een natuurlijke lagune direct verbonden met de Caribische, azuurblauwe zee. Uiteraard krijgen de dolfijnen eten van de trainers, een overheerlijk menu met de beste kwaliteit vis uit Canada, maar tussendoor snacken ze geregeld door zelf een visje te vangen. Dit is gewoon mogelijk door de open zee.

Daarnaast is Dolphin Academy uniek, omdat je hier met de dolfijnen kunt zwemmen en snorkelen op open zee. Dit kan slechts op drie plekken in de wereld, waarvan Curaçao dus één locatie is. Kan je je voorstellen dat je op het strand ligt te relaxen en opeens dolfijnen voorbij ziet springen? Dat zou op Curaçao zomaar kunnen. De dolfijnen worden meerdere keren per week getraind op open zee. De trainers komen samen met de dolfijnen namelijk geregeld langs bij Jan Thiel Beach of Mambo Beach. Houd je ogen dus goed open… 😉

Je kunt elke dag kennis komen maken met dolfijnen Kayena, Pasku, Serena, Machu, Caiyo, Romeo, GeeGee, Renata, Roxette, Tela, Serena, Annie, DeeDee, Mosa, Ritiña, Suku, Estrea, Djoli en Luna bij Dolphin Academy. Daarvoor hoef je niet te zwemmen of te snorkelen met hen, je kunt ze ook gewoon bekijken tijdens de trainingsdemonstratie. Daarbij krijg je meer uitleg over deze bijzondere zeezoogdieren. Je kunt ze ook een kusje geven en ze zo toch even van heel dichtbij bekijken en aanraken.

Mocht je het toch allemaal een beetje spannend vinden, of eraan twijfelen of de dolfijnen het naar hun zin hebben bij Dolphin Academy? Maak je dan geen zorgen. De dieren bepalen zelf het verloop van de ontmoeting en komen alleen naar je toe als ZIJ dat echt willen. Daarnaast is er altijd een verzorger bij om jullie ontmoeting te begeleiden. Er is dus geen enkele reden te bedenken om deze ervaring niet van je bucketlist af te kunnen vinken.