Zó blijf je in vorm tijdens je vakantie

Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden. Maar ook voor actieve vakantiegangers is er genoeg te beleven! De meest voor de hand liggende is natuurlijk watersport, maar je vindt er ook tal van andere actieve activiteiten. Ontdek hier wat het eiland te bieden heeft om jouw vakantie actief te maken, en om zo in vorm te blijven.

12 manieren om vakantie te vieren zonder aan te komen!

#1 Suppen bij SUP Curaçao 

SUP, wat staat voor stand up paddle boarding, is een van de meest populaire watersporten op het eiland. Je staat op een surfplank en je beweegt je voort in het water met een lange peddel. Niet alleen een goede fullbody workout, maar ook een mooie balansoefening. SUP Curaçao biedt verschillende tours aan die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren suppers. Er zijn twee verschillende tours: Spanish Water (goed voor beginners) en Beach Hopping (voor ervaren suppers).

#2 SUP Yoga bij Dushi SUP Curaçao 

Yoga op een Stand Up Paddleboard is een zeer populaire en snelgroeiende watersport. In plaats yoga in een studio, bevind je je op de oceaan midden in de natuur. Het is een geweldige manier om je yogapraktijk naar een heel nieuw niveau te tillen. Dushi SUP biedt lessen aan die worden gehouden in de Caracasbaai.

#3 De Christoffelberg beklimmen of wandelen in het Christoffelpark

Voor de natuurliefhebbers en sportieve mensen onder ons is wandelen op de Christoffelberg de perfecte manier om een ​​actieve ochtend door te brengen. Om de hitte te vermijden wandel je ‘s morgens vroeg naar boven, en op weg naar de top kom je prachtige flora en fauna tegen. Als je eenmaal de top hebt bereikt ben je misschien behoorlijk uitgeput, maar als je het uitzicht over het hele eiland ziet, weet je dat het absoluut de moeite waard is geweest!

#4 KAJAKKEN

Kajakken is niet alleen een leuke manier om de kust en verschillende stranden op Curaçao te ontdekken, het zorgt er ook voor dat je heel wat calorieën verbrandt. Er zijn verschillende plekken op het eiland waar je kunt kajakken zoals het Spaanse Water, Playa Santa Cruz en Grote Knip.

#5 WIND- EN KITESURFEN

Wind- en kitesurfen is de perfecte optie voor de adrenalinejunkies en sportieve vakantiegangers onder ons. Het geeft niet alleen een enorme kick om boven het water te vliegen, je verbrandt er ook nog eens heel veel calorieën mee. Vooral je armen en benen zullen het zwaar krijgen! In de St. Joorisbaai en bij het Spaanse Water vind je wind- en kitesurfscholen.

#6 DUIKEN

Duiken is een leuke manier om het rif te ontdekken en prachtige vissen te zien terwijl je je benen in shape brengt, en een opmerkelijke hoeveelheid calorieën verbrandt: volgens een aantal onderzoek van PADI verbrand je tijdens het duiken ongeveer 600 calorieën per uur! De perfecte manier om in vorm te blijven zonder de inspanning echt op te merken dus.

#7 SURFEN

Deze sport is helaas niet voor iedereen op Curaçao weggelegd. Bij Playa Kanoa is het surfen alleen geschikt voor ervaren surfers. Maar ben jij toevallig die ene ervaren surfer? Dan is dit de perfecte manier om tijdens je vakantie een mooi gevormd lichaam te creëren!

#8 MOUNTAIN BIKEN

De zoutpannen bij Jan Thiel hebben hele fijne omstandigheden om lekker te mountainbiken. Je vindt er heuvels en verschillende paden, terwijl je een geweldig uitzicht hebt op de flamingo’s. In 2006 werd hier zelfs de Mountain Biking Word Cup georganiseerd!

#9 HARDLOPEN

In Piscadera vind je een lange hardloop route genaamd “Koredor”. Veel lokale bewoners hardlopen hier of wandelen langs de zee. Onderweg vind je enkele heuvels voor de nodige uitdaging. Het is het perfecte parcours voor een mooie zonsondergang-run! En als je wilt, kun je daarna lekker afkoelen in de zee van Parasasa.

#10 PILATES

Hou je van pilates? TOP! Hou je van het strand? Nog beter! Op Curaçao heb je de mogelijkheid om die twee te combineren tot een unieke ervaring: Beach Pilates. Terwijl je naar de zonsondergang kijkt en naar de oceaan luistert, oefen je je pilates en sluit je de les af met een ontspannen lichaam en geest.

#11 BEACH TENNIS

Bij Jan Thiel Beach kun je je elke week aanmelden voor strandtennis om hier vervolgens nieuwe mensen te ontmoeten terwijl je hard aan het ploeteren bent in het zand. Vacay goals!

#12 SNORKELEN

Last but not least, het meest voor de hand liggende: zwemmen en snorkelen in de oceaan. Je kunt dat bijna overal doen terwijl je wat calorieën verbrandt en prachtige vissen voorbij ziet zwemmen.

Benieuwd naar alle activiteiten op Curaçao? Klik hier!