Zo blijf je helemaal in shape tijdens je vakantie op Curaçao

Curaçao staat uiteraard bekend om de mooie stranden. Maar ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te doen! Een van de leukste tours op het eiland: SUPPEN.

Curaçao staat bekend om haar mooie stranden. Maar ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te doen! Een van de leukste tours op het eiland wordt aangeboden door SUP Curaçao. Het ‘suppen’, wat staat voor ‘stand up paddle boarding’ is een van de populairste watersporten op het eiland! Je staat op een surfplank en beweegt je voort in het water middels een lange peddel. Niet alleen een goede workout voor je hele lichaam. Maar ook een mooie balans oefening. SUP Curaçao biedt verschillende tours aan die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren suppers.

Er zijn twee verschillende tours: Spaanse Water (goed voor beginners) en Beach Hopping (voor ervaren suppers).

Spaanse Water

Perfect voor de beginnende SUP’er

Het Spaanse Water is de perfecte spot om te suppen. Het water is hier vlak waardoor je (zeker als beginner) kan focussen op je techniek. Tijdens de tour kregen we eerst kort uitleg over de board en hoe je het beste je peddel kunt gebruiken. Vervolgens gingen we met een klein groepje het water op. Mijn doel was om niet te vallen tijdens de tour. En dat ging me gelukkiger makkelijk af dan ik dacht! Als je nog nooit hebt gesupt, is een SUP tour op het Spaanse Water zeker goed te doen.

Beach Hopping

Voor de ervaren SUP’er

Deze tour is zeker een stuk pittiger dan de tour op het Spaanse Water. De Beach Hopping tour begint bij de Caracasbaai, door naar Tugboat, Jan Thiel Beach (rustplek) en Mambo Beach. Vanaf Tugboat ben je volledig op het open water, waardoor je dus met (grote) golven te maken hebt en een sterke stroming. Heel eerlijk, na onze eerste stuk was ik al helemaal op. We hadden wind tegen en ik had al bijna al mijn energie verbruikt. Ik had dus mijn twijfels of ik genoeg energie had om de tour af te maken. Maar na het eerste stuk werd het alleen maar leuker en makkelijker! We hadden minder tegenwind en meer te maken met grote golven. Gelukkig is mijn balans best goed (thanks yogalessen!) waardoor ik goed kon blijven staan en vooruit kwam. Dat bleef uiteraard niet de hele tour zo. Ik heb een paar mooie vallen in het water gemaakt! Het hoogtepunt: halverwege de tour zagen we een groep Flamingo’s over het water vliegen!