Zwemmen met paarden op Curaçao

Paardenliefhebber? Dan is dit jouw ultieme droom. Stel je een azuurblauwe zee voor. En stel je nu even voor dat jij, terwijl de zon zakt, in die azuurblauwe zee kan zwemmen met jouw lievelingsdier: een paard. Dat klinkt toch als een droom? Die droom kan je werkelijkheid maken op Curaçao.

Zwemmen met paarden op Curaçao

Bij Pippi’s Opvang van Tamara Nuijten kan je zwemmen met paarden! Paarden net een tikkie te groot voor je? Je kunt bij haar ook zwemmen met ezels. De volledige opbrengsten van de wandelingen komen te goede aan de opvang van de dieren.
Tamara biedt twee verschillende opties aan. Of je kunt tien minuten lang wandelen met de paarden of de ezels en vervolgens (lang) zwemmen of je wandelt zo’n half uur langs het surfdorp en gaat daarna uitgebreid zwemmen.

Bij Pippi’s Opvang worden getraumatiseerde dieren opgevangen. Paarden, honden, ezels, katten, varkens en zelfs schildpadden. De meeste dieren ervaren stress als er onbekenden langs de opvang komen. Daarom gaan de wandelingen altijd met het welzijn van de paarden en ezels voorop. Daarom wordt er ook niet op de dieren gereden, maar wandel en zwem je er naast. Tamara: ,,Ze vinden wandelingen erg leuk en nemen ook graag een duik in de zee!”
De paarden bij Pippi’s Opvang worden zo dicht mogelijk bij de natuur gelaten. Zo staan ze samen in de paddock, hebben sociaal contact met andere paarden en hebben ze de hele dag door de beschikking tot ruwvoer. Ook worden er geen dwangmiddelen gebruikt zoals scherpe bitten en worden de dieren dus niet gebruikt als lastdieren

Het wandelen met de paarden en ezels is ook geschikt voor kleinere kinderen. Hiervoor wordt de minder lange wandeling aanbevolen. Let op! Als je deze wandeling wil maken zijn stevige schoenen verplicht. Ook wordt geadviseerd om een voldoende kleding aan te doen om jezelf te beschermen tegen de zon. Alhoewel je gaat zwemmen met de dieren zijn bikini’s, shorts en waterschoentjes niet geschikt. Geen zin om je rubberen laarzen mee te nemen? Die zijn tegen een klein bedrag ook te huur bij Pipi’s Opvang.

Enthousiast geworden en meteen boeken? Reserveren kan via tamara@pippisopvang.com. Meer weten over de opvang, bekijk dan de website. www.pippisopvang.com