10 REDENEN WAAROM…

ECHTE MUZIEKLIEFHEBBERSNAAR CURAÇAOOP VAKANTIE GAAN

Bekijk het lijstje

Curaçao is DE vakantiebestemming als je muziekliefhebber bent! Met invloeden uit Latijns Amerika, de VS, Nederland en natuurlijk uit de eigen cultuur, BRUIST het eiland van de vrolijke klanken!

#1 Het Curaçao North Sea Jazz Festival

Prince, Santana, Lionel Richie, Diana Ross & Stevie Wonder. Maar ook Alicia Keys, Bruno Mars, Sting, Usher, Enrique Iglesias en talloze anderen stonden al op het podium op Curaçaos meest prestigieuze muziekfestival. Organisatoren MOJO Concerts en Fundashon Bon Intenshon hebben de eerste namen voor het festival van dit jaar ook al bekend gemaakt. Onder andere Sean Paul, Jason Derulo en latin-ster Carlos Vives staan op 31 augustus en 1 september op het podium.

Miles Jazz Cafe Curacao

#2 Miles Jazz Café

Het kleine café aan de Nieuwestraat in Pietermaai is uitgegroeid tot een begrip, waar de beste soul, funk en jazz artiesten op het podium staan. Lokale helden, maar ook internationale artiesten zoals Shirma Rouse, Giovanca, Kriss Berry en de Amerikaanse jazzhelden van Snarky Puppy.

#3 Bar 27

De naam van dit rockcafé aan het Waaigat is een eerbetoon aan Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin, Amy Winehouse en andere muzikale grootheden die op 27-jarige leeftijd overleden. Met drie dagen livemuziek per week (donderdag, vrijdag en zaterdag) heeft dit grote bruine poppodium gitaarmuziek op Curaçao eigenhandig een smoelwerk gegeven. Nederlandse toppers als Barry Hay, Douwe Bob en DeWolff traden er ook al op.

#4 Het Curaçao International BlueSeas Festival

Van de makers van Curaçao North Sea Jazz. Dit gratis bluesfestival in de straten van Pietermaai is een jaarlijkse geschenk aan het eiland. De wijk Pietermaai wordt een weekend lang omgetoverd tot een soort Basin Street in New Orleans. Met internationale bluesacts op diverse podia. Dit jaar vond het festival plaats op 30 en 31 maart.

#5 Bekende Curaçaoenaars in Nederland!

Misschien wist je het nooit, maar een aantal Curaçaose artiesten hoor of zie je elke week wel een keer voorbij komen: Shirma Rouse en Giovanca bijvoorbeeld bij Pauw of DWDD. Of zangeres Kris Berry. Operakoningin Tania Kross verblufte iedereen in ‘De Beste Zangers van Nederland’. En zanger Junior Tecla is leadzanger van ‘s wereld nummer 1 Bob Marley tributeband The Rootsriders, waarmee hij in binnen- en buitenland poppodia uitverkoopt. Uiteraard zijn al deze artiesten ook regelmatig op hun thuiseiland te zien en te horen.

Fuikdag 2018 Curacao

#6 De feestdagen

Heel bekend Nederland is tijdens de feestdagen op Curaçao. Voor optredens en vaak ook om het wereldberoemde bootfeest Fuikdag mee te maken, op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Echt, you name it en ze zijn er. DJ’s zoals Hardwell en Partysquad, rappers als Lil Kleine en Broederliefde en zangers als Gerard Joling en Thomas Berge. Als je rond de feestdagen niet op Curaçao bent, heb je iets gemist.

#7 The Piano Men

Entertainers Juni Juliet, Tico Roberto en Gino Coelho staan allemaal met hun eigen piano act inclusief live zangers en zangeressen op de drukstbezochte plekken van het eiland. Zoals de wereldberoemde woensdagavond van Cabana Beach en op dinsdag- en donderdagavond in Omundo. Zij zijn altijd goed voor een feestje!

#8 Salsa, Bachata & Kizomba

Houd je van dansen? Vamos a Curaçao! Bewegen op Latijns Amerikaanse klanken wordt iedereen op het eiland met de paplepel ingegoten. En kun je het nog niet? Dansscholen genoeg! Dansen doe je bij Mundo Bizarro op donderdag, bij Zanzibar op zaterdag of bij Emporio de hele nacht. Eigenlijk gaat er geen clubavond op Curaçao voorbij zonder dat de DJ wat goeie spaanstalige dansnummers draait.

carnaval op Curaçao bekijk hier de livestream

#9 Carnaval!

Twee genres voeren de boventoon tijdens carnaval, traditiegetrouw zo rond februari. De één is de traditionele tumba, met een wat ingewikkelder ritme en tekstueel een ode aan de mooie dingen van Curaçao. De andere is de roadfire. Hoog tempo, recht toe recht aan, vaak doorspekt met humor en veel interactie met het publiek. Tijdens alle carnavalsparade’s en de pre-carnavalfeesten genaamd ‘jump-ins’ zijn dit de klanken waarop het feest gevierd wordt.

#10 DolfijnFM natuurlijk!

Al meer dan 15 jaar de grootste Nederlandstalige radiozender voor Curaçao en Bonaire. Een mix van de grootste hits uit Nederland, de Verenigde Staten en uit de Latin / Caribische regio! Lekker feel good en zonnig! Voor het ultieme Curaçao gevoel! Op Curaçao te beluisteren op 97.3FM, op Bonaire op 97.5 en in Nederland en de rest van de wereld via TuneIn of via DolfijnFM en DolfijnGO.

DEEL DIT ARTIKEL

AANKOMENDE EVENTS DIE JE ALS MUZIEKLIEFHEBBER NIET MAG MISSEN

EN NOG MEER LEUKE VAKANTIE TIPS 

Goede voornemens zo maak je ze waar op Curacao

GOEDE VOORNEMENS: ZÓ MAAK JE ZE WAAR

Het is makkelijker dan je denkt.

8X WAAROM JE CARNAVAL OP CURAÇAO MOET VIEREN

Maar liefst 6 dagen lang feest.

Vakantietips: De beste feestjes op Curaçao

DIT ZIJN DE BESTE FEESTJES OP CURAÇAO

Zet ze maar alvast in je agenda.

Zoek de goedkoopste vlucht!