Terrasweer? Dat is het op Curaçao altijd!

Laat de bitterballen maar komen! Dit zijn de leukste terrasjes van Willemstad en omstreken, die het hele jaar voor een terrasgevoel zorgen.

De leukste terrasjes op Curaçao

“Mag ik nog twee biertjes?” Dat kun je op Curaçaose terrassen gerust 365 dagen per jaar roepen. Prijzen we ons in Nederland gelukkig met die paar maanden dat we ons aan de zon kunnen laven op een terrasje. Op het tropische Curaçao is het elke dag rokjesdag! Laat de bitterballen maar komen! Dit zijn de leukste terrasjes op Curaçao, in Willemstad en omstreken, die het hele jaar voor een terrasgevoel zorgen.

Bitterballen, koude speciaalbiertjes, cocktails, live muziek, loungen aan het zwembad, uitzicht op de St. Annabaai, wat wil je nog meer!?  

01

De leukste terrasjes op Curacao

Pleincafé Wilhelmina

Het nummer één terras van Curaçao, Pleincafé Wilhelmina, in hartje centrum tegenover het Wilhelminapark in Punda. Al jarenlang een begrip, met parasols, koude speciaalbiertjes, betaalbare daghappen en eredivisievoetbal op verschillende schermen. Het is er altijd druk en gezellig, met toeristen en bewoners van alle nationaliteiten. Het naastgelegen Eetcafé De Buren is vergelijkbaar.

02

De leukste terrasjes op Curacao

Riffort

Het prachtige Riffort in Otrobanda bevindt zich statig bij de ingang van de Annabaai, hartje stad. Tegenwoordig herbergt de vesting veel winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Een kopje koffie, biertje, broodje of cocktail nuttigen kan er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, bijvoorbeeld bij Soprano’s, de Doo-shee Bar en het Douwe Egberts Café. ‘s avonds klinkt er vaak live muziek.

03

Miles Jazz Cafe Curacao

Miles Jazz Café

Voor veel bezoekers aan het bruisende uitgaansgebied Pietermaai is Miles Jazz Café favoriet. Een geliefd bruin café met veel sfeer, vrolijke barmannen die de gasten bij naam kennen, een uitgebreide drankcollectie en als versnaperingen soep van de dag, een koude snackplatter en een soep van de dag. Open vanaf vier uur. En tot een uur of twee ‘s nachts altijd wel bezoekers binnen aan de bar of buiten aan één van de houten terrastafels.

04

Zest Beach Café

Voor het échte terras van Jan Thiel Beach moet boven bij ijssalon / pizzeria Bella Italia zijn, naast de parking. Maar Zest Beach Café heeft letterlijk een terras met je voeten in het zand. Op het strand staan de houten picknick tafels opgesteld, is er genoeg schaduw van de palmbomen en kun je de hele dag lekkere dingen bestellen van de uitgebreide tapa’s en barbecuekaart. Het onder vakantiegangers populaire Jan Thiel Beach stikt overigens van de strandtenten waar je een drankje kunt doen, behalve Zest kun je ook terecht bij Papagayo Beach Club, Zanzibar en Kokos (zie 7).

05

De beste terrasjes op Curacao

Madero Ocean Club

Stel: je moet kiezen. Een terras aan zee of een terras aan het zwembad? Bij Madero Ocean Club hoef je niet te kiezen. Die heeft het namelijk allebei. Net als een uitstekende lunch en dinerkaart, een hip en sfeervol interieur en voldoende schaduw. Genoeg ingrediënten om de hele middag te blijven hangen. Een van de vetste terrasjes op Curaçao!

06

terrasjes op Curacao

Iguana Café

Populair onder vakantiegangers om een drankje en een borrelhapje te doen, is de schilderachtige Handelskade in Punda. Je zit aan de Annabaai waar de cruise- en containerschepen de haven binnenvaren terwijl de drijvende Emmabrug open en dicht zwaait. Iguana Café is het bekendste terras, maar vlak ook Dock Bar & Kitchen niet uit, een stukje verderop, met persoonlijke service en een zeer betaalbare doch smakelijke menukaart.

07

Koko's sunday vibes bij Jan thiel

Koko's

De nieuwste aanwinst op Jan Thiel Beach, net rechts van Zanzibar. Deze superrelaxte ongedwongen beachbar is bijna volledig opgebouwd uit hout, bamboo en gedroogde palmbladeren voor een schaduwdak. Het terras van Kokos is een favoriete ontmoetingsplek voor een lunchafspraak in het weekend. De menukaart is overwegend gezond: van frisse salades tot vitaminerijke smoothies. Na afloop kun je crashen op één van de strandbedjes.

08

De Gouverneur

Aan de andere kant van de Annabaai, in Otrobanda, vind je Restaurant De Gouverneur. Al jarenlang een kwalitatief begrip op Curaçao. Hun terras is van buitenaf niet te zien: het is de binnentuin met oude stenen, omgeven door veel groen en in het midden een rustieke fontein. Dit terras geldt als een ware oase om even bij te komen of een hapje te eten.

09

Grand Café De Heeren

Dit café-restaurant in Zuikertuintje is onlangs in een nieuw jasje gestoken. De kersverse eigenaars hebben ervoor gekozen om een huiselijk gevoel uit te willen dragen, en dat is goed gelukt. Met koude drankjes, gastvrij personeel, warm interieur en een menukaart vol met vertrouwde gerechten. Kroonjuweel op de kaart is hun biefstuk, royaal in de jus met een paar sneetjes brood (soppen maar!)

10

leukste happy hours - Mundo Bizarro

Mundo Bizarro

In tegenstelling tot het nabijgelegen Miles Jazz Café in de Nieuwestraat, is Mundo Bizarro al wel ‘s ochtends geopend. Dit knusse kleurrijke Cubaanse bar-restaurantje is dan ook een geliefde plek om ‘s ochtends af te spreken voor een kopje koffie aan één van de bistrotafeltjes voor de deur. Zeker één van de meest sfeervolle terrasjes op Curaçao. 

11

De Dames

Bij breakfast & lunchroom De Dames is het altijd druk. En daar is geen woord aan gelogen. Dit gezellige terras blaast sinds een aantal jaar leven in winkelcentrum Promenade. Rond de fontein staan de tafeltjes opgesteld voor gasten die hebben afgesproken om iets lekkers te nemen van de zeer uitgebreide menukaart. Of gewoon voor een kopje koffie. De Dames is uitgegroeid tot een begrip en geldt als een geliefde meeting point op het eiland.

12

Number Ten

Een eervolle vermelding voor deze lunchroom – een oude statige woning naast Landhuis Bloemhof, en sinds kort omgetoverd tot één van de hipste boutique plekjes van het eiland. De keuzes van de menukaart zijn vrijwel allemaal gezond. Het terras aan de achterzijde biedt uitzicht op het landgoed horende bij Bloemhof. Zo heb je midden op Curaçao het gevoel dat je lekker in het bos zit.