Code oranje voor Curaçao

Op dinsdag 8 december 2020 is Curaçao als bestemming op Code Oranje gezet door Nederland. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen naar het eiland worden aangeraden.

Het RIVM meldt hierover het volgende: ‘Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren. Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine’.

Vooralsnog zijn alle pakketreizen van TUI en Corendon gecancelt; lijnvluchten van KLM en TUI blijven wel doorgang vinden. We begrijpen dat ‘noodzakelijke reizen’ een breed begrip is en het is dan ook aan jezelf te bepalen of je wel of niet kan afreizen naar Curaçao. Belangrijk om te onthouden is dat je wellicht niet verzekerd bent als je toch naar een Code Oranje gebied reist; check dus goed met je reisverzekering wat wel of niet gedekt is.

Update: 12.01.2020

Check alle actuele en locale nieuwsberichten hier

Als je toch naar Curaçao afreist zul je merken dat op het eiland ook een aantal maatregelen van kracht zijn. De belangrijkste op een rij:

  • Er geldt een avondklok, van 23:00 tot 04:30 uur in de ochtend;
  • Voorheen was er een verbod op de verkoop van alcohol, nu is dit verbod alleen nog maar van toepassing tijdens de avondklok;
  • Restaurants mogen tot 22:00 uur open blijven en er mag alcohol geschonken worden. Als restaurants een terras hebben mogen ze hier bedienen tot 50 procent van de capaciteit, maar er mogen niet meer dan 50 personen aanwezig zijn;
  • Restaurants die geen ‘buiten’ hebben mogen delivery doen, curbside pick-up, take-out, of van drive thru gebruik maken;
  • Bars/beachclubs mogen tot 19.00 uur geopend blijven maar alleen voor take-out;
  • Truk i’pans mogen open zijn van 18.00 tot 22.00 uur en ook alleen voor take-out;
  • Mondkapjes verplicht voor volwassenen in openbare gelegenheden zoals supermarkten, banken, hardwarestores etc.;
  • Samenscholing is verboden.

Let op: we geven geen garantie dat deze richtlijnen/vereisten van kracht zijn op het moment van jouw boeking/reis. Houdt de informatiepagina van Dolfijn Nieuws, je vliegmaatschappij en het RIVM in de gaten voor de actuele situatie.