Hittegolf in aantocht? Op Curaçao noemen we dat klimaat

Tropische temperaturen lijken in aantocht. Kopt het AD. Dus de barbecues uit de schuur, de bikinilijn geschoren en de zonnebrand onder het stof vandaan. Jij bent er klaar voor… Maar een dag later verdwijnen ze toch weer in het achterste gedeelte van je kast want die voorspelde hittegolf blijkt ‘toch geen zekerheid’.

Zomer en Nederland

Zomer en Nederland het blijft een moeilijke combinatie. Weerman Wilfred Janssen van Weerplaza zegt dat dit weekend de temperaturen rond de 24 graden uitkomen en er weinig bewolking is. Met vanaf maandag, dinsdag en woensdag kans op temperaturen van boven de dertig graden. Maar een hittegolf? Dat is lang niet zeker.

Tegen het AD zegt de weerman van Weerplaza: ,,Maandag, dinsdag en woensdag lijkt de temperatuur in het binnenland wel boven die dertig graden uit te gaan komen. Op donderdag is de kans aanwezig dat de temperatuur flink daalt. Het kan best gebeuren dat we die dag onder de 25 graden uitkomen. Dan hebben we dus wel enkele zeer hete dagen gehad, maar duurt dat niet lang genoeg om van een hittegolf te kunnen spreken.”

Wil je er zeker van zijn dat je een week lang temperaturen boven de 25 graden hebt? Een permanente hittegolf beleven, zonder dat benauwende klamme gevoel wat daar bij komt kijken in Nederland: dan is dit het perfecte excuus om je vakantie naar het warmste deel van het Koninkrijk: Curaçao, Bonaire of Aruba te boeken.

De gemiddelde temperatuur op de eilanden: tussen de 28 en 29 graden in december, januari en februari. En de rest van het jaar ligt ‘ie rond de 31 graden. Permanent de barbecue in opstelling, de zonnebrand meer dan nodig en die bikinilijn is hier altijd geschoren. Hier noemen we dat geen hittegolf. Hier is dat klimaat!