Op vakantie naar Curaçao in 2020? Check hier alle informatie voor een Coronavrij verblijf.

Denk je erover na om op vakantie te gaan naar Curacao op dit moment? Curaçao valt onder de ‘goedgekeurde’ landen en is veilig om te bezoeken in deze periode. Echter zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Eén hiervan is dat je verplicht een Corona PCR-test moet doen voordat je naar het eiland afreist. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij zijn er verschillende richtlijnen en Corona vereisten waar je aan moet voldoen.

Let op: we geven geen garantie dat deze richtlijnen/vereisten van kracht zijn op het moment van jouw boeking. Check dus altijd zelf even op de website van jouw luchtvaartmaatschappij.

Coronavirus update: Reizen naar Curaçao in 2020

Curaçao valt momenteel onder de ‘gele’ landen waar naartoe gereisd kan worden; dit betekent dat er risico’s kleven aan je vakantiereis, maar het wel mogelijk is hier naartoe te gaan. Vallen landen onder code ‘oranje’, dan worden vakantiereizen afgeraden. Sinds 23 september valt Bonaire onder code ‘oranje’.

Op Curacao zijn momenteel een aantal mensen besmet met het Coronavirus. Zij zitten in thuisisolatie, alsmede hun huisgenoten. Zij en hun omgeving worden goed gemonitord om een eventuele uitbraak te voorkomen.

Wat betekent dit voor jou? Als je naar Curacao reist zal je weinig last ondervinden van de besmettingen die er nu zijn. Het enige verschil is dat er vanaf 17 september 2020 een avondklok is ingesteld. Deze geld van 23.00 uur tot 05.00 uur, en staat voor nu gepland tot en met 20 oktober.

Ook is op 6 oktober bekend gemaakt dat in plaats van 10.000 toeristen per maand die Curaçao mogen bezoeken, is dit aantal verhoogd naar 20.000. Vanaf 6 oktober vallen ook Canada, New York, New Jersey en Connecticut niet meer binnen de risicolanden. Hoeveel passagiers per vliegtuigmaatschappij mogen binnenkomen wordt door VVRP bepaalt. Al deze personen moeten wel een negatieve PCR test kunnen overleggen voor ze Curaçao binnen komen.

Verder zijn beachbars en restaurants wel zijn gewoon open, net zoals alle winkels. De capaciteit bij bepaalde beachbars is teruggebracht om voldoende afstand te waarborgen, net zoals in restaurants. Je zal momenteel geen events meemaken waar veel mensen op afkomen. Ook zijn alle nachtclubs gesloten om verspreiding van het virus te voorkomen. Op veel plekken vind je desinfectie sprays en wordt er rekening gehouden met de 1,5m afstand.

Kortom: je kan gewoon afreizen (doen!) en je vermaken op een boot, in een restaurant of een cocktail drinken bij een beachclub; iederee ontvangt je graag!

De Curaçao Tourist Board werkt nauw samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Milieu en Natuur, het Ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Civil Aviation Authority en overheidsinstanties om de ​​veiligheid omtrent Corona te bewerkstelligen.

Welke corona regels gelden er in hotels op Curacao?

De meeste hotels hebben maatregelen genomen om jou als gast te voorzien van een zo prettig mogelijk verblijf. Zo is ervoor gezorgd dat het niet te vol wordt op openbare plekken. Het Kontiki Resort heeft bijvoorbeeld het bijbehorende restaurant, de fitness en de wellness alleen toegankelijk gemaakt voor hotelgasten. Papagayo Beach Hotel heeft een FEEL SAFE program, waarbij o.a. vloerstickers zijn aangebacht om de afstand te bewaken en zijn strandbedjes op gepaste afstand gezet. Ook de zwembaden in hotels hebben strengere protocollen voor reiniging en hygiëne.

Een aantal hotels heeft ook de annuleringsvoorwaarden aangepast; Zo kun je bij het Lions Dive & Beach Resort nu kosteloos annuleren tot 48 uur voor aankomst, en bij Avila Beach Hotel mag je de verblijfsdata kosteloos wijzigen of je volledige verblijf annuleren.

Welke corona regels gelden er in restaurants op Curacao?

Ook restaurants op Curacao hebben verschillende maatregelen genomen om jouw gezondheid te waarborgen. Er is een maximum capaciteit aan gasten die ze mogen ontvangen (max. 250 pax) en er zijn momenteel geen live optredens. Buiten voldoende afstand van tafels/stoelen, desinfectiesprays en de voorkeur voor reserveringen, zal er bij een aantal horecagelegenheden gevraagd worden naar je contactgegevens. Als er iemand positief getest is op het virus, zijn contactpersonen makkelijker traceerbaar.

Welke corona regels gelden er op Schiphol?

Het is raadzaam om te controleren welke regels per luchthaven gelden. Op Schiphol ben je vanaf 13 jaar verplicht om op een aantal plekken een mondmasker te dragen. Zoals bij de incheckbalie, de douane, bij de gate en in alle ruimtes waar het niet mogelijk is om meer dan 1.5 meter afstand te houden. Kinderen tot 13 jaar en reizigers die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen, zijn vrijgesteld van deze regel.

Welke corona maatregelen treft KLM?

Het dragen van een mondmasker in het vliegtuig is vooralsnog verplicht, behalve bij eten en drinken. Vlieg je met KLM, dan moet je 72 uur voor vertrek een PCR-test afleggen. Download hiervoor de gezondheidsverklaring, laat je testen door je huisarts of doe een thuis een test en upload de resultaten van de test (die uiteraard negatief moet zijn) als PDF. De kosten die je maakt om deze test te doen bedragen € 150,00 per persoon (en komen dus bovenop je ticketprijs).

Om contact met het vluchtpersoneel tot een minimum te beperken, worden er momenteel geen warme maaltijden geserveerd. Je kunt een paar hapjes en drankjes op je stoel vinden als je aan boord gaat.

Kijk voor actuele informatie op de pagina met veel gestelde vragen van KLM.

Welke corona maatregelen gelden er bij TUI?

TUI heeft op 23 september bekendgemaakt niet meer te vliegen op Bonaire, tot code oranje is opgeheven.

Naast de verplichting om een ​​mondmasker te dragen tijdens de vlucht, zijn alle reizigers die 13 jaar en ouder zijn verplicht om een ​​gezondheidsverklaring bij zich te hebben. Deze kan online worden ondertekend tussen 24 en 1 uur voor vertrek. Als online inchecken niet mogelijk is, zal de incheckbalie je vragen de verklaring te ondertekenen. Ook is het verplicht om in Nederland een PCR-test te doen. TUI vergoedt een deel van de kosten; je eigen bijdrage is EUR 49,50 per persoon. Ze werken samen met HetHuisartsLab die op veel verschillende locaties in Nederland te vinden zijn. Alle info omtrent de test via TUI vind je hier.

Om contact met het vluchtpersoneel tot een minimum te beperken, wordt reizigers gevraagd om slechts één persoonlijk item mee aan boord te nemen. Een extra stuk handbagage, zoals een handbagagekoffer, kan gratis in de bagageruimte worden ingecheckt. Alle actuele informatie vind je hier.

Welke corona maatregelen gelden er bij Corendon?

Net zoals bij TUI, biedt Corendon haar klanten een gratis PCR-test aan (voor reizen naar Curacao), inclusief gezondheidsverklaring. Alle klanten met een Curacao boeking ontvangen een bericht per mail hierover. De test bieden ze aan in samenwerking met Huisartslab.com op een groot aantal locaties in Nederland. Daarnaast bieden ze de test aan niet-klanten aan voor een scherp tarief van €89,50. Check https://www.corendon.nl/pcr voor meer informatie.

En net zoals bij de rest van de luchtvaartmaatschappijen, ben je tijdens verplicht om tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Er wordt gevraagd zo min mogelijk handbagage mee te nemen in het vliegtuig (maar deze mag wel worden ingecheckt) en de service aan boord is helaas minimaal, dus reserveer je maaltijd bijvoorbeeld vooraf. Alle informatie over je vlucht naar Curaçao in 2020 bij Corendon kan je hier vinden.

Nog een paar feiten en weetjes op een rijtje

  • Zorg dat je de PCR-test – die je verplicht moet doen voor je naar Curaçao vliegt – op tijd afneemt om te voorkomen dat je niet mee mag op de vlucht. Check de GGD voor meer info.
  • Vergeet je mondkapje niet voor in het vliegtuig, deze is namelijk in elk vliegtuig verplicht.
  • Bekijk de website van de luchthaven, vliegmaatschappij en de accommodatie waar je verblijft om de kijken wat het laatste nieuws is omtrent hun gezondheids- en veiligheidsprocedures.
  • Op Curaçao moet je 2 meter afstand houden in plaats van 1,5 meter.
  • Mondkapjes zijn voor zowel kinderen als volwassenen verplicht indien de regels van social distance niet kunnen worden gerespecteerd. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes standaard verplicht.
  • Als aan komt op Curaçao, of als je terug komt in Nederland, zijn er geen standaard regels wat betreft quarantaine. Je hoeft dus niet twee weken in je hotel te blijven, of als je terug komt in Nederland, twee weken in huis te bivakkeren.
  • Op Curaçao worden groepen groter dan 25 personen gezien als samenscholing.
  • Stranden, restaurants, bezienswaardigheden en supermarkten zijn gewoon geopend.

Welkom op Curaçao

Reizen naar Curaçao in 2020 is dus – met een paar kleine aanpassingen – gewoon mogelijk! Laat je niet teveel afschrikken door bovenstaande, de mensen staan te springen om jou als gast te mogen ontvangen.

Tip: of je nou een losse vlucht boekt en zelf je verblijf regelt of een all-inclusive reis boekt; vergeet het lokale restaurantje, tourbedrijf of souvenirwinkeltje niet. Ze zullen je dankbaar zijn.