Op vakantie naar Curaçao in 2020? Dit zijn de Corona richtlijnen per vliegmaatschappij.

Nu steeds meer landen hun grenzen openstellen voor toeristen, blijft het niet alleen bij dromen over jouw volgende vakantiebestemming. Wil je op vakantie naar Curaçao in 2020? Curaçao verwelkomt sinds 1 juli weer vakantiegangers (jeejj!) en voor wat betreft je vlucht zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij zijn er verschillende richtlijnen en Corona vereisten waar je aan moet voldoen.

Let op: we geven geen garantie dat deze richtlijnen/vereisten van kracht zijn op het moment van jouw boeking. Check dus altijd zelf even op de website van jouw luchtvaartmaatschappij.

Welke corona regels gelden er op Schiphol?

Het is raadzaam om te controleren welke regels per luchthaven gelden. Op Schiphol ben je vanaf 13 jaar verplicht om op sommige plekken een mondmasker te dragen. Zoals bij de incheckbalie, de douane, bij de gate en in alle ruimtes waar het niet mogelijk is om meer dan 1.5 meter afstand te houden. Kinderen tot 13 jaar en reizigers die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen, zijn vrijgesteld van deze regel.

Welke corona maatregelen treft KLM?

Tot 31 augustus is het dragen van een mondmasker in het vliegtuig verplicht, behalve bij eten en drinken. Vlieg je met KLM, dan moet je 72 uur voor vertrek een COVID-19-test afleggen. Download hiervoor de gezondheidsverklaring, laat je testen door je huisarts of doe een thuis een test en upload de resultaten van de test (die uiteraard negatief moet zijn) als PDF. De kosten die je maakt om deze test te doen bedragen € 150,00 per persoon (en komen dus bovenop je ticketprijs).

Om contact met het vluchtpersoneel tot een minimum te beperken, worden er momenteel geen warme maaltijden geserveerd. Je kunt een paar hapjes en drankjes op je stoel vinden als je aan boord gaat.

Kijk voor actuele informatie op de pagina met veel gestelde vragen van KLM.

Welke corona maatregelen gelden er bij TUI?

Naast de verplichting om een ​​mondmasker te dragen tijdens de vlucht, zijn alle reizigers die 13 jaar en ouder zijn verplicht om een ​​gezondheidsverklaring bij zich te hebben. Deze kan online worden ondertekend tussen 24 en 1 uur voor vertrek. Als online inchecken niet mogelijk is, zal de incheckbalie je vragen de verklaring te ondertekenen. Ook is het verplicht om in Nederland een PCR sneltest uit te voeren. TUI vergoedt de kosten in juli en augustus en werkt samen met Reisprik.

Om contact met het vluchtpersoneel tot een minimum te beperken, wordt reizigers gevraagd om slechts één persoonlijk item mee aan boord te nemen. Een extra stuk handbagage, zoals een handbagagekoffer, kan gratis in de bagageruimte worden ingecheckt. Alle actuele informatie vind je hier.

Welke corona maatregelen gelden er bij Corendon?

Net zoals bij TUI, biedt Corendon haar klanten een gratis PCR-test aan (voor reizen naar Curacao), inclusief gezondheidsverklaring. Alle klanten met een Curacao boeking ontvangen een bericht per mail hierover. De test bieden ze aan in samenwerking met Huisartslab.com op een groot aantal locaties in Nederland. Daarnaast bieden ze de test aan niet-klanten aan voor een scherp tarief van €89,50. Check https://www.corendon.nl/pcr voor meer informatie.

En net zoals bij de rest van de luchtvaartmaatschappijen, ben je tijdens verplicht om tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Er wordt gevraagd zo min mogelijk handbagage mee te nemen in het vliegtuig (maar deze mag wel worden ingecheckt) en de service aan boord is helaas minimaal, dus reserveer je maaltijd bijvoorbeeld vooraf. Alle informatie over je vlucht naar Curaçao in 2020 bij Corendon kan je hier vinden.

Nog een paar feiten en weetjes op een rijtje

  • Op Curaçao moet je 2 meter afstand houden in plaats van 1,5 meter.
  • Mondkapjes zijn voor zowel kinderen als volwassenen verplicht indien de regels van social distance niet kunnen worden gerespecteerd. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes standaard verplicht.
  • Als aan komt op Curaçao, of als je terug komt in Nederland, zijn er geen standaard regels wat betreft quarantaine. Je hoeft dus niet twee weken in je hotel te blijven, of als je terug komt in Nederland, twee weken in huis te bivakkeren. 
  • Op Curaçao worden groepen groter dan 25 personen gezien als samenscholing.
  • Stranden, restaurants, bezienswaardigheden en supermarkten zijn weer geopend. 

Welkom op Curaçao

Reizen naar Curaçao in 2020 is dus – met een paar kleine aanpassingen – gewoon mogelijk! Laat je niet teveel afschrikken door bovenstaande, de mensen staan te springen om jou als gast te mogen ontvangen.

Tip: of je nou een losse vlucht boekt en zelf je verblijf regelt of een all-inclusive reis boekt; vergeet het lokale restaurantje, tourbedrijf of souvenirwinkeltje niet. Ze zullen je dankbaar zijn.