Vakantietip: ZO pak je je koffer in

Een klus waar wij altijd tegen op zien. Dus hier speciaal voor jou tien tips om je koffer zo efficiënt en stressloos mogelijk in te pakken.

10 tips om je koffer zo efficiënt en stressloos mogelijk in te pakken

Eindelijk is het moment daar: hotel geboekt, zonnebril gepoetst en online in gecheckt. Klein detail: je koffer moet nog worden ingepakt. Een klus waar wij altijd tegen op zien. We helpen je graag met tien tips om je koffer zo efficiënt en stressloos mogelijk in te pakken.

Wij houden van schoenen. Maar om nou op je stiletto’s naar het strand te gaan? Misschien niet heel erg praktisch.

01

(Maar) drie paar schoenen

Wij houden van schoenen: sneakers, slippers of stiletto’s. Ze zijn allemaal even favoriet. Maar om nou op je stiletto’s naar het strand te gaan? Dat is misschien niet heel erg praktisch. Kies daarom maximaal drie, ja echt, maar drie, paar schoenen uit die je wil meenemen. Dit is inclusief je slippers! Pro-tip: leg de schoenen met neuzen en hielen naar elkaar toe wijzend onderin de koffer, tegen de zijwand en vul schoenen op met sokken. Allemaal ruimtebesparend en zo blijft de pasvorm ook intact.

02

Je kleding in de droger

Twintig minuten. Zo lang stop je de kleding die je mee wil nemen in de droger. Daarna moet je het kledingstuk één keer dubbelvouwen en als het nog warm is in een strak rolletje rollen: tadaa! Kreukvrije kleding tijdens je hele vakantie.

03

Badhanddoek nodig?

Badhanddoeken zijn loodzwaar en nemen of je ze nou vouwt, rolt of propt enorm veel ruimte in. Vraag daarom bij het hotel waar je verblijft of je badhanddoeken tijdens je verblijf krijgt. Of check thuis nog of ze een handdoekenservice hebben. Dan hoef jij die badhanddoeken van thuis niet mee te slepen en dat scheelt in je koffer!

04

Denk in setjes

Hoe leuk dat ene rokje ook is, hoe goed die ene shorts je ook staan, je hebt er helemaal niets aan als je ze niet goed kan combineren. Neem dus geen losse, leuke, kledingstukken mee maar stel alvast setjes samen.

05

Niet te veel

Een beetje een open deur is het wel: maar neem niet te veel mee. Kom je naar het Caribisch gebied dan is de kans vrij groot dat je dagenlang in je bikini of zwembroek rondwandelt. Vraag jezelf tijdens het inpakken af: heb ik die ene broek echt nodig? Of ga ik dit jurkje écht aantrekken? Resultaat: een lichtere nettere koffer en minder moeite als je weer thuiskomt met uitpakken. Driedubbele win!

06

Rollen, rollen, rollen

Misschien doe jij het ook uit gewenning: je kleding netjes in stapeltjes, misschien zelfs wel gesorteerd op kleur in je koffer leggen: netjes maar niet handig. Je bespaart veel meer ruimte als je al je kleding oprolt. Rollen, rollen, rollen dus!

07

Put it in a 'zakje'

Je koffer is een gebruiksvoorwerp en daar wordt niet altijd even zuinig mee omgegaan. Zul je net zien dat als jij je koffer opendoet de zonnebrand is opengesprongen en alles, maar dan ook echt alles – we spreken uit ervaring – onder de zonnebrand zit. Om dat te voorkomen is de gouden tip: doe je toilettas in een afsluitbare (vuilnis) zak of zorg ervoor dat je flesjes apart verpakt in plastic zakjes. Sowieso handig om een paar extra vuilniszakken mee te nemen voor je vuile was. Niets ranziger dan je zanderige shorts op je schone kleding mikken.

08

Meest gebruikt gaat bovenop

Stel je bent eindelijk aangekomen na die negen uur durende vliegreis (lees ook: Vliegangst? Wij helpen je die negen uur door te komen). De temperatuur ligt een stuk hoger en eerlijk, is eerlijk je ruikt niet al te fris… Dan wil je eigenlijk nog maar één ding: het water in. Wees slim en leg de dingen die je als eerste nodig hebt of het meest gebruikt bovenop in je koffer. Als je je koffer opent heb je die meteen bij de hand en hoef je niet eerst je koffer helemaal uit te pakken. Scheelt je een hoop ergernis. Je kunt natuurlijk ook in je bikini of zwembroek in het vliegtuig gaan zitten. Maar is misschien wel een beetje fris.

09

Laat de encyclopedie thuis

Je encyclopedie hoef je echt niet mee te nemen. De hele Dikke van Dale ook niet en je woordenboek Papiaments  Nederlands kun je ook thuislaten. Voor bijna alles is een app (Hallo Google!) en dat scheelt in je bagage.

10

Gebruik je handbagage voor essentials

Onze ultieme tip: gebruik je handbagage verstandig. Prop (pardon: rol) er één outfit in, al je opladers en uiteraard je paspoort en ticket. Je mag bij bijna alle luchtvaartmaatschappijen gratis een handbagagekoffertje meenemen. Maar: let wel welke afmetingen hij mag zijn en hoe zwaar!