Met deze truc verdubbel je je vakantiedagen!

Deze gouden tip laat je toch zeker niet gaan?

De kerstversiering heb je net weer opgeborgen, buiten is het nog steeds behoorlijk fris en misschien moet je nog helemaal niet denken aan kerstvakantie maar… doe het toch maar! Je vrije dagen vallen in december dit jaar bijzonder lekker.  Met het opnemen van vijf vakantiedagen ben je er tien (!) vrij. En laat dat nou ook nog eens een keer de perfecte vakantieduur zijn voor je ultieme winter-zon vakantie naar Curaçao, Bonaire of Aruba.

Oké pak je agenda er even bij:

Je weet 25 en 26 december zijn eerste en tweede kerstdag. Die vallen dit jaar op een woensdag en donderdag. Neem je de 23, 24 en de 27ste vrij ben je dus een hele week vrij. Plak je daar de 30e aan vast en gooi je er een dag tegen aan op de 31ste ben je in totaal tien dagen vrijdag.

Kleine side-note:

Dat je nu alvast vrije dagen opneemt betekent niet dat je ze gegarandeerd vrij krijgt van de baas. In principe heeft je werkgever (in Nederland) twee weken de tijd om je vakantieaanvraag te weigeren. Werk je voor een overheidsinstantie dan kan je verlof worden ingetrokken als er een zwaarwegend bedrijfsbelang is die de bedrijfsvoering in gevaar brengt.

Neem vijf vakantiedagen op en je bent er tien vrij. En laat dat nou ook nog eens een keer de perfecte vakantieduur zijn voor je ultieme winter-zon vakantie...

Misschien ook interessant voor jou