Wordt het deze zomer weer warm en zonnig in Nederland? NEE!

Hij was lekker hè?! De zomer van 2018. MAAR…uit het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weermannen van Weeronline leggen uit.

Hij was lekker hè?! De zomer van 2018. Afgelopen zomer was het warm en zonnig in Nederland. Veel mensen bleven daarom in Nederland, in plaats van een verre vakantie te boeken. Maar denk je dat het deze zomer weer warm en zonnig wordt? LEUGENS! Zo blijkt maar weer: Uit het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weermannen van Weeronline leggen uit.

Zulk mooi weer als het afgelopen zomer was, dat is het eens in de veertien (!) jaar in Nederland...

De zomer van 2018 is niet representatief voor de Nederlandse zomer

,,Met de zomer van 2018 vers in het geheugen is het beeld van een zonvakantie in eigen land heel positief, maar de zomer van 2018 is niet representatief voor de Nederlandse zomer”, zegt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline tegen reisorganisatie Zoover. Jammer dus, geen gegarandeerd zonnig en mooi weer. 

Sterker nog: zulk mooi weer als het afgelopen zomer was, dat is het eens in de veertien (!) jaar in Nederland. ,,Vorig jaar leken we een landklimaat te hebben, maar in Nederland hebben we toch echt een zeeklimaat”, zegt Jaco. Dat betekent dat de Nederlandse zomers meestal bestaan uit zon, wolken en een buitje hier en daar. Behalve vorig jaar: toen was het ineens extreem mooi. 

Mooiste meisjes van het strand

Wil je echt heel zeker weten dat je deze zomer zongarantie hebt?

Of het deze zomer weer mooi wordt in Nederland dat kan Weeronline nog niet zeggen tegen Zoover. ,, Seizoensverwachtingen voor de zomer zijn vaak niet heel betrouwbaar en zijn zeker in februari nog niet te geven. Het weer in de zomer van 2019 kan dus nog alle kanten op!”

Wil je heel zeker weten dat je deze zomer zongarantie hebt? Kom dan naar Aruba, Curaçao of Bonaire. Gemiddelde temperatuur is zo’n 27 graden. Aantal zonuren? Negen. De zonnigste maanden: juni, juli en augustus. We zien je deze zomer op de eilanden! 

Nog niet overtuigd? Droom maar lekker weg bij al onze insider tips

Misschien ook interessant voor jou