Blue Room Curaçao: de blauwe magische grot

Een onderwater spektakel dat je niet snel zult vergeten

Over Blue Room Curaçao

De Blue Room is een bekende onderwatergrot op Curaçao waar zonlicht in valt. Dit zorgt ervoor dat de prachtigste blauwe kleuren verschijnen. De mooie lichtinval in combinatie met de vele scholen vissen zorgen voor een magische ervaring en een plek waar je de mooiste onderwaterfoto’s kunt maken! Maar wees voorzichtig: afhankelijk van het waterniveau kan de opening tussen het plafond van de grot en het water erg klein zijn. Let dus op dat je je hoofd niet stoot.

Hoe kom je in de Blue Room op Curaçao?

Er zijn drie opties.

#1 Op Playa Santa Cruz vind je Captain Goodlife aan de linkerkant. Hij brengt je naar de Blue Room en het strand van Santa Pretu. De trip kost $ 22 en wordt dagelijks om 13:00 en 15:00 uitgevoerd. Ben je hongerig na de trip? Dan bereidt hij graag een grote schaal met zeevruchten voor je.

#2 Als je er liever een sportieve middag van maakt, kan je ook een kajak huren bij Captain Goodlife. Voor 2 uur betaal je $ 35 en kun je zelf naar de grot peddelen, dit duurt ongeveer 25 minuten. Vervolgens knoop je je kajak vast aan de boei voor de grot en zwem je erin.

#3 Voor de echte wandelaars onder ons: vanaf de parkeerplaats bij Playa Santa Cruz kun je zelf naar de grot lopen. Via een wandelpad loop je naar beneden. Houd rekening met wat klim en klauterwerk onderweg!

De Blue Room Curaçao is een absolute must-see op het eiland!