Kamperen op een onbewoond eiland

Dat klinkt misschien als een droom, maar het kan écht… op Klein Curaçao!

Overnachten op een onbewoond eiland onder de sterren

Ruil je luxe hotelkamer of appartement één nacht in voor een hangmat of luchtbed en doe een once-in-a-lifetime ervaring op tijdens je vakantie naar Curaçao of Bonaire. Laat je comfortabel per boot naar Klein Curaçao brengen en als iedereen weer weg gaat, blijf jij achter. Alleen. Op een bounty eiland…

En wat je vervolgens doet? Dat is aan jou! Ga je eindeloos snorkelen? Of drink jij met je billen bloot melk uit een kokosnoot? Misschien ga jij wel voor je eigen Expeditie Robinson ervaring en probeer je vuur te maken en regel jij je eigen onderkomen.  Je onbewoond eiland-ervaring beleef je ’s avond ultiem als iedereen weg is: doordat er geen omgevingslicht is lijken de sterren extra hard te schijnen.

Als je wakker wordt door de opkomende zon zullen de eerste boten nog even op zich laten wachten. Maar zodra de zon gaat schijnen, is ook de natuur wakker. Haal er je voordeel uit en duik het water in en ga snorkelen met de schildpadden, die heb je dan helemaal voor jezelf. Let wel op: het aanraken van de beesten is, ook als je alleen in de zee dobbert, nog steeds niet oké.

Of je er nou gaat slapen of een dagtrip boekt: Klein Curaçao is überhaupt een bezoek waard. Met een gemiddelde beoordeling van 4,5 is het een van de toeristische trekpleiters op Curaçao met een certificaat van excellentie. Je vindt er behalve een lang natuurlijk zandstrand ook schildpadden, een insta-waardige vuurtoren en zelfs een wrak van een grote boot waar je – als je echt avontuurlijk bent ingesteld – zelfs in kan klimmen.

Enthousiast geworden om een nachtje te blijven slapen op Klein Curaçao? Je hangmat al bijna afgestoft en je luchtbed opgeblazen? Check dan bij een van de touroperators die je naar Klein Curaçao kunnen brengen of ze je de volgende dag weer kunnen oppikken of boek een speciale tour. Oh en sorry alvast voor het permante ‘op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in je hoofd. Op een onbewoond eiland, daar zou ik willen zijn…