Top Highlights op Curaçao - Must Do´s

Als je je vakantie op Curaçao aan het plannen bent, zul je merken dat Curaçao een oneindig aantal activiteiten heeft die je moet zien en moet doen. Hoe moet je dit allemaal in je beperkte tijd doen, en wat mag je nou écht niet gemist hebben?

Om deze struggle een beetje te beperken hebben we een top-10 highlights samengesteld, zodat je gegarandeerd de beste dingen hebt gezien en gedaan! En mocht je nog tijd over hebben, dan kun je je natuurlijk laten inspireren op onze website!

Top Highlights op Curaçao - Must Do´s

#10 Snorkelen met schildpadden

Snorkelen op Curaçao is zeker de moeite waard vanwege de geweldige onderwaterwereld. Als je ook wilde schildpadden in het azuurblauwe water kunt zien, moet je nog even verder lezen! Bij Playa Piskado gooien de vissers hun vis resten in zee – en dat weten de schildpadden heel goed. Je kunt de dieren dus van dichtbij bewonderen, maar raak ze alsjeblieft niet aan! Een magische ervaring voor jong en oud.

#9 Bezoek Grote Knip, een van de mooiste stranden van het eiland

Het meest gefotografeerde strand van het eiland: Grote Knip. Maar in plaats van het maken van foto’s die iedereen maakt, verken je zelf het strand! Ga zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en ontspan onder de gratis palapa’s in de schaduw. De toegang tot het strand is gratis. Je betaalt alleen als je een bed wilt.

#8 Maak een wandeling door het historische Willemstad

Willemstad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kleurrijke huizen in de Nederlandse koloniale stijl wekken de indruk dat je in Amsterdam bent, maar dan natuurlijk met 30 graden. Neem een fles water mee, en wandel door deze historische stad. Steek de Pontjesbrug over en loop door de straten van Otrobanda en Punda. Last but not least: de typische foto voor de Handelskade mag niet ontbreken!

#7 Spring van een klif bij Playa Forti

De adrenaline-kick bij uitstek. Dit is alleen voor de dapperen onder ons, en het is geheel op eigen risico! Klifduiken bij Playa Forti is gratis, maar het kost je misschien wel lef. Het is zo hoog dat je zelfs je rug kunt breken als je verkeerd in het water terechtkomt. Wij durven het niet aan, maar er zijn er velen die je voor zijn gegaan. Ben jij wat minder avontuurlijk? Kijk dan op veilige afstand, dit is net zo spannend en leuk!

#6 Snorkel bij een scheepswrak

Bij Tugboat Beach vind je een gezonken sleepboot, die wordt omringd door kleurrijk zeeleven en een koraalrif. Zelfs als je niet duikt, kun je snorkelen en het wrak vanaf de oppervlakte bewonderen, terwijl tientallen vissen langs je zwemmen. Het strand is gratis. Blijven hangen is misschien niet  en nodigt niet noodzakelijk uit om te blijven hangen, maar snorkelen is altijd de moeite waard! Om er te komen lijkt in eerste instantie een beetje verwarrend, maar je zult het daar zeker vinden.

#5 Insta-Shooten in Petermaai

Pietermaai heeft de ene kleurrijke en kunstzinnige muur na de andere. De koloniale huizen zijn ideale achtergronden voor die perfecte Instagram-foto! Filters zijn ook nog eens helemaal overbodig bij deze echte kleuren. Vergeet vooral niet om de hashtags #pietermaaidistrict en #dolfijngo te gebruiken! Wil je echt indruk maken op je volgers? Boek dan de Instagram-tour van Sand & Stilettos.

#4 Zwemmen met dolfijnen

Iets wat bij veel mensen op hun bucketlist staat is het zwemmen met dolfijnen. Bij jou ook? Dan heb je geluk, dit kan namelijk op Curaçao! Als een van de 3 academies wereldwijd, biedt de Dolphin Academy dolfijnen toegang tot de open zee. De Dolphin Academy biedt bezoekers 5 verschillende programma’s: Dolphin Encounter, Dolphin Swim, Dolphin Snorkel, Dolphin Scuba Encounter en Dolphin Open Water Dive. Meer informatie over de programma’s vind je hier.

 

#3 Bewonder street-art

Ben je op zoek naar artistieke achtergronden voor je nieuwe profielfoto? Of wil je gewoon street art bewonderen? Dan is een wandeling door de steegjes van Punda en de straten van Scharloo wat voor jou. Op elke hoek vind je geweldige kunst in verschillende stijlen en kleuren en soms zelfs in 3D. Een, twee, drie … SMILE!

#2 Ga duiken!

Curaçao wordt wereldwijd beschouwd als één van de mooiste duik hotspots! Dit komt omdat bijna alle locaties goed bereikbaar zijn. Ga het water in en word je omringd door geweldige vissen, koralen en andere mooie bezienswaardigheden. Het is altijd warm en het water is glashelder. Nog geen ervaren duiker? Geen probleem, er zijn talloze aanbieders op het eiland die een Scuba Discover cursus aanbieden!

 

#1 Bezoek de varkentjes op het Strand

Niet alleen op het strand op de Bahama’s liggen varkens, tegenwoordig ook op Curaçao! Op Playa Porto Mari geniet je niet alleen van het prachtige strand. Je kunt er ook reuzenvarkens zien luieren in de schaduw of ze zien afkoelen in de zee. Een heerlijke toeristische attractie op Curaçao en bij uitstek de plek voor de leukste vakantiefoto’s!