Watamula, het gat op het uiterste westelijkste punt van Curaçao

Op Westpunt vind je dit indrukwekkende watergat, en niet alleen dat…

Watamula ligt in het midden van een vulkanisch landschap op het meest westelijke punt van het eiland. Watamula is een groot gat gevormd gedurende tientallen jaren door de ruwe zee aan de kust. Wanneer de golven komen, schiet het water omhoog als een fontein. Een zeer indrukwekkend spektakel dat dient als een geweldige foto-achtergrond. Je zult ook interessante stenen en koralen vinden die grote patronen hebben gevormd in de stenen vloer.

De fel geschilderde steen in de lay-out van de Curaçaose vlag ziet er geweldig uit en dient als een mooie herinnering aan uw Curaçaose vakantie.

Playa Gipy – een verborgen parel

Watamula is niet de enige attractie die dit punt van het eiland te bieden heeft.
Als je 10 minuten langs de kust blijft lopen, kom je op een klein, geheim strand genaamd “Playa Gipy”. Een idyllische plek waar u een paar uur ongestoord kunt doorbrengen. Wees echter voorzichtig als je het water in gaat: er zijn veel grote stenen en een sterke stroming, het is geen typisch badstrand! Een idyllische plek waar je lekker even ongestoord kunt genieten. Geniet samen met je bestie, of met de liefde van je leven van de prachtige natuur, en loop na een uurtje weer lekker terug. Gegarandeerd een perfecte dag.

Waarschuwing: de weg naar Watamula met de auto is erg hobbelig, dus ga daar niet heen met een Kia Picanto!