Hoofdpijn? Boek een vakantie naar Curaçao!

Ad Vingerhoets heeft niet alleen te gekke naam, hij is ook nog eens hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg met TOP advies: boek een vakantie dat is namelijk goed voor je gezondheid.

Een vakantie tegen hoofdpijn

Een vakantie verlaagt volgens hem de kans op ziek worden, het risico op hart en vaatziekten, hartaanvallen en vroegtijdig overlijden. En dat is precies wat jij wil: lang en gezond leven. Onder het mom baadt het niet, schaadt het niet: meteen door naar de boekingspagina en die vakantie in je digitale winkelwagentje droppen.

Lichamelijk & mentaal herstel

Uit onderzoek blijkt…

Vingerhoets deed onderzoek samen met Jessica de Bloom van de Rijksuniversiteit van Groningen. Zij zegt dat je vakanties kunt zien als een ‘lange, ononderbroken periode van herstel’. Met andere woorden vooral even helemaal niets doen helpt je lichaam om te herstellen, maar het is vooral ook goed voor je mentale gezondheid.

Acht dagen

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Eerder bleek ook al uit onderzoek dat de ideale vakantieduur acht dagen is, omdat je dan ultiem kunt ontspannen en je niet gaat ergeren aan je omgeving. Wij zochten uit hoe je die acht dagen het beste kan besteden.