VAKANTIE CURAÇAOIN ACHT DAGEN?

Zo doe je dat

Acht dagen. Zo lang duurt de per-fecte vakantie. Niet langer, niet korter. Als het langer duurt ga je je vervelen en bij korter kom je niet genoeg tot rust. In acht dagen heb je voldoende tijd om te ontspannen en om gelukkig te worden, blijkt uit onderzoek. We helpen graag dat geluk niveau nóg verder omhoog te schroeven en hebben daarom je perfecte Curaçao vakantie in acht dagen.

DAG 1

Hou vol, blijf wakker!

Hij is lang, die vliegreis vanuit Nederland naar Curaçao. Je doet er zeker negen uur over. Als je dan eindelijk landt op luchthaven Hato, hebben we ongeacht hoe laat dat is maar een advies: HOU VOL! Blijf wakker. Neem een bakje koffie. Ga een strandwandeling maken. Ga zwemmen. Doe iets waardoor je niet voor 21.00 uur instort. Dat is pittig, maar het helpt je in één klap de jetlag te verslaan.

DAG 2

Meteen actief: een dagje snorkelen óf de Christoffelberg beklimmen

Eerlijk is eerlijk: Je kunt het zo lang volhouden als je wil op die eerste reisdag, maar waarschijnlijk ben je op deze dag vroeger wakker dan de rest van je vakantie. Wij zeggen: optimaal gebruik van maken, van die lichte jetlag. Pak je wandelschoenen en snorkel en ga ’s ochtends heel vroeg naar de Christoffelberg en zie de zon opkomen vanaf het hoogste punt van Curaçao. Daarna door naar Playa Piskado om met de zeeschildpadden te snorkelen en om je dag af te sluiten het water in springen bij Playa Forti. Als je durft.

DAG 3

Eindelijk chillen, vandaag staat in het teken van: niets.

Waarschijnlijk heb je nu super lekker geslapen door de actieve dag van gisteren. We zetten die chill-mood nog even door. Vandaag staat in het teken van: niets. Lekker een dag op één van de stranden liggen, je helemaal in de watten laten leggen bij één van de spa’s op het eiland of chillen bij het zwembad: ontspannen kun je prima op het eiland. Sluit je avond goed af met een happy hour. Fijne cocktail in je hand, blote voeten in het zand en volle bak genieten van de zonsondergang.

DAG 4

Een dagje onbewoond eiland: Klein Curaçao

Kom je naar Curaçao dan weet je ongetwijfeld dat er een onbewoond eiland vlak voor de kust van het eiland ligt: Klein Curaçao. Je vaart er ’s ochtends naar toe met deze prachtige catamaran en hebt dan de hele dag om het stukje paradijs met de onbemande vuurtoren, het scheepswrak en het onderwater leven te ontdekken. Op de trip onderweg naar Klein Curaçao heb je zelfs kans om dolfijnen tegen te komen!

DAG 5

Cultuur opsnuiven in Willemstad

Je kunt niet op Curaçao zijn geweest en dan de gekleurde huizen van de Handelskade gemist hebben. Tijd om naar de stad te gaan. Ontdek cultureel Willemstad. Uiteraard met de Handelskade en het historische Pietermaai, maar steek ook over naar Otrobanda via de kenmerkende Pontjesbrug om dit deel van de stad te ontdekken. Wil je meer weten over de geschiedenis van Curaçao? Bekijk dan museum Kura Hulanda. Een indrukwekkend museum over het slavernijverleden. Oh en als je er dan toch bent: niet vergeten souvenirs te kopen voor de thuisblijvers.

DAG 6

Een avondje op stap

Je ontkomt er niet aan als je op Curaçao bent: op elke hoek van de straat vind je live-muziek. Maak daarvan gebruik! Begin je dag ’s ochtends door eerst uitgebreid te ontbijten aan zee. Rij naar de supermarkt, vul je koelbox met alles wat je lekker vindt en zoek een strand op. Terug naar huis, even douchen en dan lekker uit eten in een van de vele restaurants, neem daarna een happy hour mee of ga dansen tijdens een van de vele feesten op het eiland. Het is in een notendop, voor ons perfecte dag!

DAG 7

Nog één keer ultiem ontspannen

We durven het je nog niet heel goed te vertellen, maar morgen is het zover: dan vlieg je weer terug naar huis. Probeer daarom nog een keer ultiem goed te ontspannen, voordat je terugkomt in de dagelijkse sleur. Wat was deze afgelopen week je favoriete plek om te ontspannen? Ga terug en ga daar nog een keer hard van genieten.

DAG 8

Huilen, huilen, huilen

Volgens onderzoek is dit de perfecte dag om weer terug te reizen. Je bent nu de perfecte combinatie van ontspannen en uitgerust. We durven te wedden dat jij in het vliegtuig terug nu ook zo in slaap valt. Niet huilen. We zien je vast snel weer.