CURAÇAO'S TOP 3MOOISTE DUIKPLEKKEN

Lees verder

Zeg je Curaçao, dan zeg je onderwaterwereld! Ruud de Loos van Atlantis Diving viert dit jaar zijn tiende verjaardag als duikinstructeur op Curaçao. Wat maakt voor hem duiken op Curaçao zo aantrekkelijk? “Bijna alle locaties zijn makkelijk toegankelijk. Je loopt het water in en zit direct tussen de mooie dingen, vissen, koraal, andere prachtige bezienswaardigheden. Het is altijd warm en het water is altijd helder. En daarom heel recreationeel, heel relaxed.” Hij neemt je mee naar zijn top drie favoriete duiklocaties. Nog geen ervaren duiker? Begin dan je avontuur met de PADI Open Water cursus van Atlantis Diving.

TUGBOAT BEACH, CARACASBAAI SCHIEREILAND

“Het is hier echt heel gevarieerd. Je hebt rif, een steil aflopende muur, heel veel soorten tropische vissen, en koraal bijna tot aan de oppervlakte. Deze locatie is bovendien heel toegankelijk en ondiep. En je hebt de tugboat natuurlijk, de oude sleepboot op de zeebodem. Volgens mij ligt die er sinds de jaren 80, specifiek afgezonken voor snorkelaars.”

OOK SAMEN MET ATLANTIS DEZE DUIK TRIP MAKEN?

MEER INFO & PRIJZEN
PLAYA PISKADÓ, WESTPUNT

“Je vindt hier een prachtig rif, met veel hoogteverschil. Er zijn veel holletjes en gaatjes waar je murenen en kreeften in kan zoeken. Als je even zoekt, kom je Neptunus tegen op 8 meter diepte, een metalen kunstwerk van een zittende man met een drietand. En je vindt er ook de schildpadden! Die komen op het snijafval van de lokale vissers af. De grootste kans om ze te zien, is vanaf 11 uur. Dan beginnen de vissers met het schoonmaken van hun vangst van die ochtend.”

OOK SAMEN MET ATLANTIS DIVING MEE NAAR DEZE DUIKLOCATIE?

MEER INFO & PRIJZEN
SAN JUAN, BANDA BOU

“Eén van de verscholen en verlaten strand locaties van Curacao, gelegen tussen Cas Abou en Soto. Je hebt er eigenlijk verschillende strandjes, zonder faciliteiten. De trip er naartoe is eigenlijk net zo bijzonder als de duikbestemming zelf. Grote kans dat je er helemaal alleen bent, even weg van iedereen. San Juan heeft zowel boven als onder water ongerepte natuur. Dus, neem je coolbox en BBQ mee, maar laat je waardevolle spullen thuis.”

ZIN IN EEN DUIKTRIP SAN JUAN MET BBQ?

MEER INFO & PRIJZEN
DEEL DIT ARTIKEL


MEEST GELEZEN


COOL TOURS


LEUKSTE HOTELS OP CURAÇAO

 Jouw unieke duik avontuur begint hier

Zoek hier de goedkoopste vlucht naar Curaçao!