Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao

Langs de Weg naar Westpunt op Curaçao vind je een aantal legendarische stranden, in verschillende soorten en maten. Maar met één ding gemeen: ze zijn allemaal beeldschoon!

Vaerssenbaai

Als eerste in ons lijstje van de mooiste stranden van Curaçao: Vaerssenbaai. Een prachtige natuurlijke baai, dichtbij Willemstad. Kokomo Beachclub biedt er faciliteiten zoals lunch, diner, strandbedjes en cocktails. Daarnaast zijn er regelmatig live optredens en feesten. Ook onder duikers is het rif van Vaerssenbaai populair. De aanwezige duikschool biedt mogelijkheden.

De mooiste stranden op Curacao - Daaibooi Beach

Daaibooi Beach

Daaibooi beach is een populair natuurstrand waar gezinnen graag naartoe gaan om te barbecuen. De zonsondergang is – zoals bij praktisch alle stranden in deze lijst – adembenemend. Er is een kleine bar waar je drinken en frietjes kunt kopen, naar het toilet kunt en strandbedjes kunt huren.

Playa Porto Marie

De aanblik van bovenaf op de parkeerplaats van Playa Porto Marie is al echt magisch: wit zand en helderblauwe zee. Inclusief beach bar en strandbedjes over dit langgerekte strand. Onder water zijn het koraal en de vissen een genot voor duikers en snorkelaars. Ook is er een duikschool aanwezig.

De mooiste stranden van Curacao, Cas abop

Cas Abou Beach

Als enige Curaçaose strand genoteerd in National Geographic’s lijst van 21 mooiste stranden ter wereld. Cas Abou is een ruime baai met strandbedjes, snackbar en massagehutje. Genoeg palapa’s en bomen voor schaduw. En natuurlijk weer dat witte zand en fel blauwe zee. Voor de schoonheid onder water is een duikschool aanwezig.

Boka Santa Cruz

Een echt familiestrand. Bezoekers komen met hier met hangmatten, barbecues en soms zelfs tentjes. Aan de linkerkant woont Juni Obersi, bijgenaamd Captain Goodlife, die je vanuit Santa Cruz met zijn boot mee kan nemen naar nabijgelegen strandjes als Santu Pretu en Playa Hulu en de wereldberoemde onderwatergrot ‘de Blauwe Kamer’. En als je na dat avontuur trek hebt gekregen, laat hem dan een grote schaal met zeevruchten voor je bereiden.

Playa Lagun

Rond tien uur ‘s ochtends komen grote zeeschildpadden deze bijzondere inham binnenzwemmen, om het slachtafval van de vissers van die ochtend op te eten. Deze bijzondere baai is echt een juweeltje, met stijle rotswanden aan beide kanten en de kleine vissersbootjes die op het zand liggen.

Playa Jeremi

Ongerept! Dat is het goede woord voor Playa Jeremi. Dit kleine strand – een mix van zand en steentjes – kent geen faciliteiten. Maar dan heb je wel een voordeel: ook in het weekend is het er vaak rustig.

Grote Knip

Ken je die ansichtkaart van dat Curaçaose strand? Dat is dus Grote Knip. Qua schoonheid één van de populairste stranden van het eiland. Fel blauw water, strandbedjes en palapa’s, een snackbar en een rots waar je vrij veilig naar beneden kunt springen. Dit zijn de ingredienten van Grote Knip.

Kleine Knip

Het kleine zusje van Grote Knip. Wat picknicktafels met palapa’s erboven is eigenlijk alles wat dit pure strand te bieden heeft.  ‘Knip’  komt van de Curaçaose naam ‘Kenepa’. Landhuis Kenepa, wat je op weg naar Grote en Kleine Knip tegenkomt, is de plek waar ruim 200 jaar geleden de grote Curaçaose slavenopstand begon. Maar tegenwoordig huist in het landhuis een museum.

Playa Kalki

Het laatste echt toegankelijke strand vóór Westpunt: Playa Kalki. Een klein rustig openbaar strand aan de voet van het luxe Kura Hulanda Lodge resort. Met beach bar en strandbedjes, een hagelwit strand en duikschool. En een steiger waar af en toe een boot(je) aanmeert.