EEN DAGJE VARENDOE JE GEWOON ZO

Met hoge snelheid over de golven, wapperende haren door de wind… you feel me? Hoe heerlijk is het om samen met een groep vrienden een paar uurtjes over het Spaanse Water te knallen; drankje erbij en varen tot je erbij neervalt. Gelukkig is dat met de aantal zon-uren op dit eiland behoorlijk realistisch en goed uit te voeren, dus hierbij geef ik je een aantal GO’s voor een perfect dagje varen, ahoy amigo!

Vakantietip Curacao - een dagje varen in Spaanse Water

Play it cool

Lauw biertje, better not!

Misschien nog wel het belangrijkste van alles: neem een coolbox mee. Niemand, maar dan ook écht niemand zit te wachten op een warm wijntje. Hier maak je geen vrienden mee. Verzamel dus je favoriete drankjes, gooi het in die box en kletter daar een zooitje ijs over heen. Geen ijs in huis? Rij dan even langs een toko of supermarkt, voor een prikkie haal je daar een volle zak. Ook belangrijk: vergeet niet een bieropener mee nemen, anders krijg je dat holle-gat-in-je-tanden-verhaal en sta je bekend als die ene weirdo van het eiland.

Een dagje varen in Spaanse Water

Vandaag is rood, de kleur van mijn schouders

Do you have a sunburn, or are you always this hot?

Ik zie het om me heen nog steeds gebeuren; toeristen die een dagje zijn wezen varen en terug komen met een kop als een cherry tomaat. Helemaal mooi als ze daarna nog door moeten naar happy hour: opgezette rode boei, blaren op de neus, lekker bekkie hoor. Wees het voor en neem genoeg zonnebrand mee! Gebruik ook even een wat hogere factor dan dat je normaal gewend bent. Want je weet het: 4x harder, op zee gaat 4x harder.

Money on my mind

Ik hoor je denken, wat gaatie kosten…

Je kan er voor kiezen om met een boot tour mee te gaan, deze kosten liggen een stuk hoger dan een bootje huren. Maar vaak ga je dan wel wat verder weg dan gebruikelijk en dat is natuurlijk top! Daarnaast zijn er nog een aantal bootverhuurders op het eiland waarmee je een deal kan maken voor ongeveer Nafl. 100,- per uur. Hoe meer personen op de boot (max 8 voor deze prijs), hoe minder het uiteindelijk per persoon gaat kosten natuurlijk. Tenzij je geen vrienden hebt, dan blijft die 100 voor jezelf. Kan gebeuren. Maar dat is dan niet mijn probleem. Belangrijk: zorg er wel voor dat je iemand met een vaarbewijs mee neemt!

Stampen met die slippers

Alleen de zee volgen is niet zo’n goed idee

Zo lang je lekker langs de kust blijft varen kom je genoeg leuke spots tegen: van baaien tot verschillende aanmeer plekken. Of gooi gewoon even die motor uit en spring met je snorkel van de boot af, wie weet kom je daar nog wel een schildpad tegen. Wel het trappetje van tevoren uitklappen dan hė, we willen geen Open Water 2: adrift scenario’s. Het is toegestaan om op bepaalde stranden te barbecuen, dus neem deze ook vooral mee voor een goede pitstop! Lekker stuk lomito er op en je bent weer ready to go. Ruim op tijd voor het donker weer terug zijn hoor, een vaarbewijs in de pocket betekend namelijk niet alles.

Een dagje varen in Spaanse Water

Geniet met een goed humeur

Niemand houdt van een party pooper

Er is zo veel te zien onderweg; mooie stukken groen, kasten van huizen nabij Santa Barbara (die we ons toch nooit kunnen veroorloven), helderblauw water en gewoonweg prachtige uitzicht. Lay vooral back en geniet gewoon hard van het moment, je bent immers op Curaçao!

WIE IS WENDY?

Een impulsieve, zelfspottende tattoo-lover. Ze woont op het prachtige eiland Curaçao, samenwonend in de zon en helemaal ready to rumble. 

DEEL DIT ARTIKEL

NOG MEER INSIDER TIPS 

Nothing found.

Zoek de goedkoopste vlucht!