5X ONGEWOONOVERNACHTENOP CURAÇAO

Het is een donker, regenachtig, maar vooral intens koude avond in Nederland. Je schenkt een glas wijn in voor jezelf en ploft op de bank met de laptop op je schoot. Verveeld scroll je door je tijdlijn op Facebook en komt tot de conclusie dat je dat eigenlijk gewoon niet meer moet doen. Teleurgesteld in jezelf blijf je toch verder scrollen. Want je hebt verder geen leven. Plots glinsteren je ogen op, als kleine sterretjes in de hemel. Precies tussen de foto’s van Anita’s familieweekend in de polder en de bevalling van Petra met haar 7 hechtingen staat een advertentie: De KLM werelddeal weken, jouw ticket naar paradijs.

BAM.

Je boekt impulsief een vlucht naar Curaçao, dit had je helemaal nodig. Sushi aan boord? Don’t mind if I do. Extra beenruimte? Gewoon omdat het kan vriend, ja toch. Euforisch klap je je glas wijn achterover, want beter pak je de hele fles. “F*ck deze” schreeuw je zielsgelukkig naar je kat Poekie, omdat je dit moment toch met iemand wilt delen. Poekie boeit het echter geen flikker. Je fantaseert nu al over de mooie stranden, cocktails en dikke feesten. “Jij bent echt een eindbaas” fluister je met trots tegen jezelf. Snel pak je weer de laptop er bij, nu op zoek naar een plek om te crashen. Door alle aanbiedingen en reviews online zie je door de palmbomen het strand niet meer en je raakt lichtelijk gefrustreerd. Tripadvisor staat vol met tegenstrijdige comments van Connie met haar vreemde eisen, hier wordt je ook niet veel wijzer van.

Voor dit soort momenten komt Wendy to the rescue, ik ga je helemaal helpen ouwe! Speciaal voor de toeristen die even helemaal de weg kwijt zijn: “Wendy’s 5 favoriete en ongewone overnachtingen op Curaçao zodat jij kan stoppen met zoeken en de reviews van Connie niet meer hoeft te lezen want dat gun je niemand”.

ongewoon overnachten op Curaçao

Mi casa es su casa

Kies een keer voor AirBnB

Je vakantie spenderen in een big ass huis die je normaal nooit zou kunnen veroorloven, beter toch. Vaak hebben deze woningen ook nog eens een privé zwembad, lekker pik! Een leuke wijk om naar te kijken is Jan Thiel, hier zit je sowieso gebakken met stranden, restaurants, supermarkt en de hele rambam. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen.

De mooiste stranden op Curacao - Daaibooi Beach

Op het strand

I wanna have sleep on the beach…

Geen aanrader om dit je hele vakantie te doen, maar zeker de moeite waard om te vermelden: Playa Daaibooi. Dit rustige strandje op de weg naar Westpunt is de ideale spot om een keer te blijven overnachten. Doe dat natuurlijk wel met een grote groep, zodat er sowieso meer overzicht blijft. Neem vooral niet al je electronica, Rolexen, Ferrari’s en diamanten mee. Zoals in elk ander land loop je hiermee een risico. ‘S nachts is het trouwens ook niet koud, dus je kunt makkelijk op een handdoek tukken. Hoe vet is zo’n ervaring!

Heerlijk overnachten in Kontiki Beach op Curacao

In de ‘jungle’

Haal je inner Tarzan op in het Kontiki Beach Resort

De tropische tuin van dit prachtige resort staat vol met exotische planten en gewoon één en al pracht. Dit is echt een luxe resort waar een relaxte vakantie gegarandeerd staat. Helemaal mooi, helemaal zen hier. Kontiki ligt gelegen bij Mambo Beach, dus je hopt zo door naar alle happy hours op het strand. Na afloop zijn er maar 3 koprollen nodig om terug bij je bed te komen, superhandig.

Saint Tropez Curacao

Aan het water

Do you know your way to Saint Tropez?

Wil je liever wat meer centraal zitten, dan raad ik Saint Tropez in de wijk Pietermaai aan. In deze wijk vindt je onder andere de bekende Nieuwestraat, Luke’s Cocktailbar en Mijn Broodje Pietermaai. De kamers van het hotel zien er mooi uit en het eten is fan-tas-tisch. Ik hou serieus van eten. Als een ware zeemeermin waan je je overdag door de bekende infinity pool met een knallend uitzicht op de zee. Op vrijdagavond vindt je in de beachclub een fancy jetset, glamour, rijke mooie mensen happy hour, so time to dress up & shine like a seastar.

Overnachten in Baoase Luxury Resort op Curacao - uitzicht

Voor de tortelduifjes

Sea wants the romance

Staat jouw eiland trip toevallig in het teken van unconditional love? Lijkt jouw leven nu precies als de cover van een romantische novel? (je weet toch, zo’n dramatische gepassioneerd stel). Amour tot de max? Voulez-vous coucher avec moi? Clearblue heeft je gewaarschuwd voor vruchtbare dagen? Jij gaat echt punten scoren bij je partner, scharrel of “het is ingewikkeld” met het boeken van een kamer bij Baoase Luxury Resort. Dit resort straalt liefde uit jongens, niet gek dus dat hier regelmatig huwelijksaanzoeken, bruiloften en andere liefdesverklaringen plaatsvinden. Extra tip van yours truly: mocht iemand je meenemen naar dit resort, meteen trouwen. Contract opstellen alles. Niet twijfelen, doen.

WIE IS WENDY?


Een impulsieve, zelfspottende tattoo-lover. Ze woont op het prachtige eiland Curaçao, samenwonend in de zon en helemaal ready to rumble. 

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER VAKANTIE TIPS 


Goede voornemens zo maak je ze waar op Curacao

GOEDE VOORNEMENS: ZÓ MAAK JE ZE WAAR

Het is makkelijker dan je denkt.

reisinspiratie op Curacao - 10 redenen waarom echte muziekliefhebbers op vakantie gaan naar Curacao

WAAROM MUZIEKLIEFHEBBERS NAAR CURAÇAO GAAN

Jazzlovers, salsakings, en ...

8X WAAROM JE CARNAVAL OP CURAÇAO MOET VIEREN

Maar liefst 6 dagen lang feest.

Zoek de goedkoopste vlucht!