5x ongewoon overnachten op Curaçao

Zeg je Caribisch gebied, dan zeg je al gauw ‘zon, zee en strand’. Logisch ook, want de tropische eilanden bieden dat in overvloed. Maar ben je toe aan iets anders dan een all inclusive? Op het zonnige Curaçao schieten spannende alternatieven de laatste tijd echter als paddenstoelen uit de grond. Deze reisinspiratie voor een ongewone overnachting op Curaçao moet je zeker even bekijken.

Design villa’s midden in de natuur

Deze accomodatie is perfect voor natuurliefhebbers die ook waarde hechten aan comfort en design. Naast het statige Landhuis Klein Sint Michiel bevinden zich midden in het bos een aantal strakke design villa’s, ontworpen door award winning architect Cees den Heijer. De kleuren van de villa’s komen terug in de omliggende natuur, waardoor ze ondanks hun strakke ontwerp toch volledig opgaan in de rust van de omgeving. Het accent ligt hierbij op de buitenruimtes, zoals het zwembad en een buitenbar. De letterlijk naastgelegen Sint Michielsberg en de zoutpannen van Sint Michiel, inclusief prachtige flamingo’s, zijn perfect voor een avontuurlijke hike of wandeling.

Volksbuurt omgetoverd tot Instagram-paradijs

Zoals de in 2019 overleden filantroop Jacob Gelt Dekker ooit een deel van de wijk Otrobanda opkocht en omtoverde tot het luxe Kura Hulanda hotel, zo wordt nu het naastgeleden Ser’i Otrobanda (letterlijk: de heuvel van Otrobanda) door een stel Curaçaose ondernemers onder handen genomen. Dit volksbuurtje kende tot voor kort veel vervallen panden, vrijwel allemaal met een monumentale status, die één voor één werden opgekocht en opgeknapt. Een aantal van deze panden is omgetoverd tot het karaktervolle World Heritage ‘bario hotel’ – de prachtige koloniale panden zijn hersteld in hun oorspronkelijke glorieuze staat, inclusief hardhouten vloeren en stijlvol interieur. Uiteraard kun je er afkoelen in een aangenaam buitenzwembad. En onder impuls van het razendpopulaire jaarlijkse straatfeest Kaya Kaya, heeft de rest van Ser’i Otrobanda een metamorfose ondergaan tot een waar Instagram-kiekjes-paradijs. Vooral de muurschilderingen zijn een lust voor het oog.

Eco-overnachten onder een rieten palapa

Niet ver van Landhuis Klein Sint Michiel (zie boven) bevindt zich één van de meest uitgesproken ecolodges op Curaçao, genaamd Mondi Lodge. Mondi is Papiaments voor bosjes, berm of struikgewas. In deze natuurlijk omgeving kom je dan ook de vrolijke accommodaties van Mondi Lodge tegen. De rieten palapa daken geven het geheel een natuurlijke uitstraling. Bij de aanleg van Mondi Lodge is volledig rekening gehouden met de natuurlijke omgeving en duurzaamheid staat centraal. Ook hier is de hoofdrolspeler de natuurlijke rust waardoor je tijdens je verblijf omringd wordt

Budget oplossing voor moderne reiziger

Bij hostels denk je vooral aan slaapplaatsen voor backpackers die van A naar B een continent doorkruisen. Ook Curaçao biedt nu een super aantrekkelijke budgettaire oplossing voor bezoekers die geen 100 dollar per nacht willen spenderen. Het Bed & Bike hostel bleek zo aantrekkelijk, dat na een eerste vestiging in het gezellige uitgaans-wijkje Pietermaai, nu ook een tweede vestiging haar deuren heeft geopend bij Jan Thiel – inclusief zwembad. En iedereen die fietsen toch iets te warm vindt op Curaçao, kan ook gewoon een auto huren.

Boetiek hotel in bruisend uitgaanshart

Eén van de nieuwste onderscheidende parels op het eiland: Boho, oftewel Boutique Hotel is te vinden in de gezelligste wijk van het eiland: Pietermaai. Deze wijk is doorspekt met (middel)grote en kleinere hotels en appartementen, maar Boho onderscheidt zich door z’n smaakvolle interieur, jacuzzi op de patio en dakterras.