Verborgen parels waar bijna niemand van af weet

Naast de bekende hagelwitte stranden met wuivende palmen en felblauw water, kent Curaçao nog een aantal betoverende inhammetjes, waar je even helemaal alleen op de wereld bent.

Naast de bekende hagelwitte stranden met wuivende palmen en felblauw water, kent Curaçao nog een aantal betoverende inhammetjes, waar je even helemaal alleen op de wereld bent. Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij. Let op: neem geen waardevolle spullen mee, laat ze zéker niet in je auto liggen en respecteer te allen tijde de natuur en de omgeving.

Geheime stranden curacaoDirector’s Bay

Af en toe kom je er duikers tegen

Ten oosten van Willemstad vind je Caracasbaai Schiereiland. Bekende stranden daar zijn Caracasbaai, Baya Beach en Tugboat Beach. Ook vind je er het historische Fort Beekenburg en het vervallen Quarantainegebouw. Het schiereiland zelf kent wat geasfalteerde paden die vooral door mountainbikers en vissers gebruikt worden. In een uithoek vind je Directeursbaai. Dit prachtige strand dankt zijn naam aan de directie van Shell, die daar kon ontspannen toen de oliereus nog op Curaçao gevestigd was en het schiereiland beheerde. 

Geheime stranden van curacaoVrijgezellenbaai

Steile afdaling naar een ministrandje

In de volksmond bekend als Vrijgezellenbaai of Lovers Beach omdat het intiem is en er bijna niemand komt. Dit strandje tussen Vaerssenbaai (Kokomo) en de olieterminal van Bullenbaai heet officieel Von Peschbaai – vaak verkeerd uitgesproken als ‘Pestbaai’ – vernoemd naar de ingenieur die honderd jaar geleden een belangrijke rol speelde bij de bouw van de terminal. Vanaf de weg moet je een stuk over een hobbelpad lopen / rijden en een steile rotshelling af voordat je bij dit bijzondere ministrandje terecht komt. Geen strand om gezellig met de familie te picknicken, maar een leuke bestemming voor de avonturiers onder ons.

Geheim strandje op CuracaoSan Juan

Kiezen uit vier juweeltjes

Voordat je het weet, ben je er voorbij: het zandpad naar links als je van Cas Abou richting Soto rijdt. Aangekomen bij Landhuis San Juan betaal je een kleine bijdrage aan de familie die het terrein in beheer heeft. Via de hobbelige stoffige zandpaden heb je de keus uit vier verlaten stranden. Het langgerekte steenstrand Playa Largu, en daarnaast de drie kleine baaitjes Shon Mosa, Manzalina en Playa Chikitu. Zorg dat je een stevige auto hebt, want een Kia Picanto overleeft deze rit niet.

Verborgen juweeltje op CuracaoPos Spanio

Een ‘sprookjesstrand’ op Curaçao

Voorbij Soto ligt het natuurgebied San Nicolas, beheerd door Stichting Uniek Curaçao. Alleen met hun sleutel gaat de slagboom open en kun je er met de auto in. Dit terrein is dus niet voor iedereen bereikbaar. Heb je het geluk om met een tour mee te gaan, dan begrijp je meteen waarom Pos Spanio één van de meest bijzondere plekken van Curaçao is. Via een network aan hobbelige zandpaden kom je uit bij een soort Lord Of The Rings-bos. Dan een open plek met wat lichte begroeiing. Via bovenstaand doorkijkje kom je dan uit op dit magische stenenstrand.

Prachtig verborgen strandje op curacaoPlaya Hulu

Via een oude stenen trap naar dit hagelwitte zandstrand

Playa Hulu is net als Pos Spanio via de poort van San Nicolas te bereiken. Niet voor iedereen toegankelijk dus. Na een moeilijk begaanbaar hobbelpad, parkeer je je auto bovenaan de rotshelling. Via een oude stenen trap loop je naar dit hagelwitte zandstrandje. De rotswand geeft aangename schaduw, het water is felblauw en de kans is 99,9% dat je die dag helemaal niemand tegenkomt. Je komt er met deze snorkel jeep safari. Of een andere optie om Playa Hulu te bereiken, is met de boot van Captain Goodlife op het strand van Santa Cruz.