Beklim de Christoffelberg

Maak een prachtige hike en ontdek de Curaçaose wildernis

Over het Christoffelpark

Het Christoffelpark, het grootste natuurpark van Curaçao, heeft de bezoeker heel wat te bieden. Bij het noemen van Christoffel Park vertellen gidsen je al gauw over de hike op Mt. Christoffel. De Christoffelberg beklimmen kun je niet vroeg genoeg doen. Zodra de zon wat hoger staat is het echt een klus om in de drukkende warmte fit boven te komen. De tocht is door kinderen en ouderen te doen, en dus geschikt voor het hele gezin. Boek nu alvast je entreebewijs tot het Christoffelpark online!

Het park is dagelijks open van 06.00 – 15.00u. Als je de Christoffelberg wilt beklimmen, wordt aangeraden dit zo vroeg mogelijk te doen vanwege de warmte, maar tenminste voor 09.45 uur.

Met het entreebewijs heb je toegang tot het Christoffelpark en het Savonet museum. Je kunt het park met de auto of te voet ontdekken. De mooie autoroutes nemen je mee naar prachtige gebieden met een zeer gevarieerde flora en fauna.

Geschikt voor alle talen


Wat we gaan doen?

De Christoffelberg beklimmen kun je niet vroeg genoeg doen. Zodra de zon wat hoger staat is het echt een klus om in de drukkende warmte fit boven te komen. De tocht is door kinderen en ouderen te doen, en dus geschikt voor het hele gezin. Je hoeft dus geen klimervaring te hebben maar wel over een goede conditie te beschikken. Er zijn lokale planten en diersoorten te bewonderen die niet ergens anders op het eiland te zien zijn. Bijvoorbeeld het Curaçaose hertje, waar er maar ongeveer 250 van over zijn. Of de Palabrua, de zeldzame kerkuil. Ook wilde orchideeën kunnen in het Christoffelpark gespot worden. Ga je wandelen, vertrek dan vroeg. Na 10.00u wordt je niet meer te voet toegelaten, je kunt dan nog wel met de auto het park op.


Praktische informatie

Het park is dagelijks open van 06.00 – 15.00u. Als je de Christoffelberg wilt beklimmen, wordt aangeraden dit zo vroeg mogelijk te doen vanwege de warmte, maar tenminste voor 09.45 uur. Na 10 uur word je niet meer toegelaten als je de berg wilt beklimmen. Je kunt dan nog wel rondrijden en wandelen, ondanks dat wandelen na 10.00u niet wordt aangeraden vanwege de warmte. Na 13:30 uur word je niet meer toegelaten in het Christoffelpark