OP AVONTUUR MET ES

EEN OFF-ROADDAGJE OP CURAÇAO

Lees verder
Een off-road dagje met DolfijnGO insider Esmeralda

Gewoon lekker scheuren

Verken off-road Curaçao op een quad of buggy…

Een auto huren is zeker een must tijdens je vakantie op Curaçao, als je het eiland echt wilt zien en verder wilt komen dan je hotel. En alsjeblieft, bezoek niet alleen Jan Thiel en Mambo. Curaçao is een prachtig eiland en dat kan je alleen zien door het eiland echt te verkennen. Maar er zijn meerdere manieren om het eiland rond te gaan. Daarom hebben mijn vriend en ik, samen met twee vrienden uit Nederland een Quad Tour geboekt. Naast het eiland van een andere kant zien, wilden we ook gewoon lekker scheuren! We hebben onze tour geboekt bij ATV & Buggy Tours en hebben gekozen voor de ‘korte’ Oost tour van ongeveer 3,5 uur.

Aloe Vera plantage Curacao

Langs de Aloe Vera plantage

Een wonderplant, in overvloed..

Na een korte oefenperiode op een veldje om je quad wat beter te leren kennen, gingen we de weg op richting onze eerste stop: de Aloë Vera plantage. Een groot veld met alleen maar Aloë Vera planten. Langs het veld vind je bordjes met uitleg over Aloë Vera en waar het allemaal goed voor is. Uiteraard is er ook een shop aanwezig waar je producten kan kopen die Aloë Vera bevatten. Van gezichtscrèmes tot anti -insectensprays.

Off-roaden op z’n best

Langs het struisvogelfarm, St. Jorisbaai, Cave of Doom & Playa Kanoa…

Na de eerste stop van circa 15 minuten gingen door naar de Ostrich Farm. Altijd al eens willen bezoeken! Naast struisvogels vind je op de Ostrich Farm onder andere koeien, geiten, pauwen, aapjes… en nog veel meer dieren! Wij deden de tour met 9 andere Amerikaanse dames. Tot aan de Ostrich Farm was al duidelijk dat ons tempo enorm verschilde met die van de dames. Wij wilden sneller, wat meer actie en niet bij elke bocht stilstaan. ATV & Buggy Tours zag ook het verschil en besloot daarom om de groep in tweeën te verdelen zodat wij in ons tempo verder konden. Echt thumbs up voor hun flexibiliteit, we hebben hierdoor een top tour gehad!

Vanaf de Ostrich Farm zijn we richting Sint Jorisbaai gegaan en daar begon de actie echt! Hier ga je off road, over hobbelige, nauwe wegen maar ook wegen waar je het gas goed open kan trekken. Ook hier hielden we een korte stop en gingen door de Indian Cave omhoog naar een viewpoint met een geweldig uitzicht over de noordkust en de ingang van de Sint Joris Baai. Na de stop gingen we verder langs de Noordkust (lekker veel wind!), naar de Cave of Doom. Deze grot bevindt zich tussen water en land, ziet er prachtig uit, is lekker voor een duik en je kunt er mooie vissen spotten. De tour ging verder langs de Noordkust wat vervolgens voor een mooi plaatje zorgde: wilde zee op rechts en hoge windmolens op links. De weg is hier redelijk egaal, dus je kan hier iets harder rijden.

Insider Es bij geheim strand op Curacao

Sluit af met een verkoelende duik

Of ga surfen voor een laatste adrenaline boost

Next stop was het strandje Playa Kanoa voor een afkoelende duik en rust moment. Het strandje is ook een ideale surfspot. Dit was een heerlijke relaxte afsluiter van een gave tour. Zeker een aanrader als je even iets anders wilt doen dan op het strand liggen of in de auto rondrijden!


LEUK OM TE LEZEN


COOL TOURS


LEUKSTE HOTELS OP CURAÇAO

WIE IS ES?


In 2016 is zij samen met haar vriend van Amsterdam naar het tropische Curaçao verhuisd. De palmbomen, helder blauwe zee, witte stranden en de Curaçao lifestyle voelde, zoals je misschien al verwacht, direct als thuiskomen. Es zal je regelmatig op de hoogte houden van de mooiste stranden, nieuwste hotspots en de leukste tours en activiteiten!

DEEL DIT ARTIKEL


Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao