ES GEEFT TIPS

Zo blijf jehelemaal in shapeop je vakantie

Bekijk de tips

Curaçao staat uiteraard bekend om de mooie stranden. Maar ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te doen! Een van de leukste tours op het eiland wordt aangeboden door SUP Curaçao. Suppen, wat staat voor stand up paddleboarding is een van de populairste watersporten! Je staat op een surfboard en beweegt je voort in het water middels een lange peddel. Niet alleen een goede workout voor je hele lichaam, maar ook een mooie balans oefening. SUP Curaçao biedt verschillende SUP tours aan die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren suppers. Ik heb twee verschillende tours gedaan: Spaanse Water (goed voor beginners) en Beach Hopping (voor ervaren suppers).

Spaanse Water

Perfect voor de beginnende SUP’er

Het Spaans Water (in Jan Thiel) is de perfecte spot om te suppen. Het water is hier vlak waardoor je (zeker als beginner) kan focussen op je techniek. Tijdens de tour kregen we eerst kort uitleg over de board en hoe je het beste je peddel kunt gebruiken. Vervolgens gingen we met een klein groepje het water op. Mijn doel was om niet te vallen tijdens de tour en dat ging me gelukkiger makkelijk af dan ik dacht! Als je nog nooit hebt gesupt, is een SUP tour op het Spaanse Water zeker goed te doen.

Beach Hopping

Voor de ervaren SUP’er

Deze tour is zeker een stuk pittiger dan de tour op het Spaanse Water. De Beach Hopping tour begint bij de Caracasbaai, door naar Tugboat, Jan Thiel Beach (rustplek) en Mambo Beach. Vanaf Tugboat ben je volledig op het open water, waardoor je dus met (grote) golven te maken hebt en een sterke stroming. Heel eerlijk, na onze eerste stuk (van Caracasbaai tot Tugboat) was ik al helemaal op. We hadden wind tegen en ik had al bijna al mijn energie verbruikt. Ik had dus mijn twijfels of ik genoeg energie had om de tour af te maken. Maar na het eerste stuk werd het alleen maar leuker en makkelijker! We hadden minder tegenwind en meer te maken met grote golven. Gelukkig is mijn balans best goed (thanks yogalessen!) waardoor ik goed kon blijven staan en vooruit kwam. Bleef uiteraard niet de hele tour zo, heb een paar mooie vallen in het water gemaakt 😉 Hoogtepunt: halverwege de tour zagen we een groep Flamingo’s over het water vliegen!

WIE IS ES?


In 2016 is zij samen met haar vriend van Amsterdam naar het tropische Curaçao verhuisd. De palmbomen, helder blauwe zee, witte stranden en de Curaçao lifestyle voelde, zoals je misschien al verwacht, direct als thuiskomen. Es zal je regelmatig op de hoogte houden van de mooiste stranden, hotspots en activiteiten! Bezoek ook haar instagram pagina voor haar laatste avonturen! 

DEEL DIT ARTIKEL


MEER INSIDER TIPS


4X LEUKE DINGEN IN DE BUURT VAN JAN THIEL BEACH

Voor als je de drukte wilt ontglippen.

Wat te doen op een zondag op Curaçao

WAT TE DOEN OP EEN ZONDAG OP CURAÇAO

Drie tips voor de lazy sunday.

Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao