4X LEUKE DINGEN IN DEBUURT VAN JAN THIEL BEACH

Bekijk de tips

Een van de populairste area’s op Curaçao is Jan Thiel. Je vindt hier niet alleen veel hotels & resorts nabij het strand, er zijn ook veel restaurantjes te vinden. Deze zijn voornamelijk gelegen in Jan Thiel Beach. Het kan best voorkomen dat je Jan Thiel Beach op een gegeven moment wel een beetje hebt gezien en even iets anders wilt verkennen. Er zijn genoeg andere leuke area’s op Curaçao te vinden (denk aan Westpunt en Pietermaai), maar ook in Jan Thiel zelf zijn er andere leuke spots te vinden.

Snorkelen bij Tugboat

Een van de mooiste snorkelspots op het eiland

De Tugboat (vernoemd naar de sleepboot die jaren geleden is gezonken) ligt namelijk op +/- 5 meter diepte en is vanaf de oppervlakte in het heldere water goed zichtbaar. De boot biedt inmiddels onderdak aan het onderwaterleven en trekt veel vissen aan! Tip om nog meer vissen te zien tijdens het snorkelen: neem een stukje brood mee ☺ Je vindt Tugboat aan het einde van de Caracasbaai.

Tabooshh!

Een restaurantje met een lokale twist

Dit restaurant ligt aan het Spaanse Water en heeft een prachtig uitzicht over de marina! En dat laatste kun je ook een terugzien in het interieur. Deze heeft een ‘touch of the sea’ en past perfect bij de setting. Tabooshh heeft overigens ook een aantal lounge plekken gecreëerd en is dus ook ideaal en gezellig om alleen drankjes te doen. Het leukste van Tabooshh is dat alles een lokale twist heeft. Zo zijn de namen van de gerechten in het Papiaments en vind je diverse lokale ingrediënten en gerechten terug op de kaart. Wat een verademing! Tevens biedt het menu voor ieder wat wils. Je kunt kiezen uit meerdere voor, hoofd en nagerechten maar ook uit tapasgerechten. Ook zijn er diverse specials waar je uit kunt kiezen. Ons favoriet en verassing van de avond was de Bananensoep!

Director’s Bay

Een oud privéstrandje van de Shell directeuren

Director’s Bay is een van de weinige natuurlijke stranden in de Jan Thiel area waar je prima kunt vertoeven. Leuk feitje, Director’s Bay is een oud privéstrand van Shelldirecteuren! Ook is dit een bekende duikspot. Het leuke aan Director’s Bay is dat deze afgelegen ligt en daarom niet heel druk is. Heerlijk zo’n strandje voor jezelf. Nog een verborgen pareltje dus! Wat wel vaak met verborgen pareltjes geldt is dat deze wat minder makkelijk te bereiken zijn en dat geldt ook voor Director’s Bay. We raden dan ook aan om het strandje alleen met een stevige auto te bezoeken.

Landhuis Brakkeput Mei Mei

Een kleurrijk restaurantje in een authentiek setting

Niet ver van Jan Thiel Beach, vind je het restaurant Landhuis Brakkeput Mei Mei. Dit kleurrijk restaurant is gevestigd in een landhuis, wat het direct een indrukwekkende locatie maakt. Het eetgedeelte bevindt zich buiten en elke avond speelt er een live band. Landhuis Brakkeput Mei Mei is een Latin grill restaurant en serveert voornamelijk vlees en visgerechten van de grill. Het restaurant heeft regelmatige mooie deals, zo kon je tijdens ons bezoek een 3 gangendiner kiezen voor 50 nafl! Mooie prijs toch? Wij kozen voor zowel een vis als een vleesgerecht en de ‘touch of the grill’ was bij beide gerechten goed te proeven en maakte het extra lekker! Bij elk hoofdgerecht komt tevens een bezoek aan de saladebar kijken, lekker fris! Tip bij het bestellen van bijgerechten: kies voor de Yuca. Even een keer iets anders dan gewone frietjes en het is ook nog eens gezond.  

WIE IS ES?


In 2016 is zij samen met haar vriend van Amsterdam naar het tropische Curaçao verhuisd. De palmbomen, helder blauwe zee, witte stranden en de Curaçao lifestyle voelde, zoals je misschien al verwacht, direct als thuiskomen. Es zal je regelmatig op de hoogte houden van de mooiste stranden, hotspots en activiteiten! Bezoek ook haar instagram pagina voor haar laatste avonturen! 

DEEL DIT ARTIKEL


MEER INSIDER TIPS


Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao