ES GEEFT TIPS

WAT TE DOEN OP EEN ZONDAGOP CURAÇAO

Bekijk de tips

Dat er enorm veel mooie strandjes, beach clubs en restaurantjes op Curacao te vinden zijn is zeker waar! Er is altijd genoeg te doen op het eiland. Ik heb daarom een selectie voor je gemaakt met de leukste spots om te bezoeken op een zondag op Curaçao. Hoef jij er niet meer over na te denken 😉

10:00 am

Ontbijt BijBlauw

Start je zondag op Curaçao goed met een ontbijtje bij Bijblauw! Gelegen in Pietermaai en aan het water kun je jouw dag niet beter beginnen dan met een prachtig uitzicht, heerlijke koffie en een top ontbijtje. Wij hadden gekozen voor de Acaï bowl en het banenbrood, even een keer iets anders dan een ‘standaard ontbijtje’. En dat is wat BijBlauw zo leuk maakt: alles wordt gepresenteerd alsof het direct uit een food magazine komt en de keuze gaat buiten de standaarden om. Gaat jouw voorkeur toch uit naar een ‘standaard ontbijtje’? Geen zorgen, dat bieden ze ook gewoon aan! Heerlijk eten, mooie setting en vriendelijke bediening.. Je kunt je dag niet vrolijker beginnen ☺

Vergeet niet als je weggaat om ook de conceptstore van BijBlauw te bezoeken. Geloof me, je wilt alles kopen!

1:00 pm

Lunchen & Loungen bij Madero

Na het ontbijt lekker afkoelen in het zwembad bij Madero. Met heerlijke lounge muziek op de achtergrond kom je hier even lekker helemaal tot rust. Wat zo fijn is aan de bedjes bij het zwembad is: 1. dat ze comfortabel zijn (middagdutje is dan ook zeker gedaan) en 2. dat je niet als sardientjes in een blik naast elkaar ligt maar lekker je eigen plekje hebt. Lekker lunchen is hier ook zeker aan de orde en de keuze is reuze. Je vindt onder andere wraps, panini’s, gezonde opties en warme gerechten terug op de menukaart. Wij kozen voor de Club Sandwich en De Mixed Fish Salad. Ben je een echte visliefhebber? Dan is de laatste zeker aan te raden! Later op de middag gaat de muziek iets harder en worden de lounge tunes steeds lekkerder. Een cocktailtje aan de rand van het zwembad is dan ook zeker aan te bevelen.

6:00 pm

Sunset & Reggae bij Koraal

Je zondagavond goed afsluiten doe je met de Green Egg Sunday bij Koraal! Zorg echt dat je voor de sunset hier aanwezig bent want die is prachtig. Tijdens deze activiteit heeft Koraal een apart menu met heerlijke gerechten die op de Green Egg worden bereid en een bijbehorende cocktailkaart. Alle cocktails op de ‘speciale’ kaart worden met Jamaicaanse rum bereid, wat natuurlijk perfect aansluit op de reggae vibes. Wij kozen voor de Hanging Tender & Tuna, Shrimp & Beef Combo. Hier kregen we ook verschillende frisse salades bij. Dat de gerechten op deze manier worden bereid proef je al bij de eerst hap: dat zijn pas echte barbecue flavors! De service bij Koraal was daarnaast uitzonderlijk goed. Dat het personeel plezier had hun in werk was de hele avond voelbaar wat net een extra touch gaf aan de service bij elke tafel. Met een reggae bandje op de achtergrond, een lekkere (Jamaicaanse) cocktail in je handen en gerechten om je vingers bij af te likken… wat wil je nog meer? Sluit je zondag op Curaçao goed af, met genoeg energie om weer aan een nieuwe week te beginnen!

WIE IS ES?


In 2016 is zij samen met haar vriend van Amsterdam naar het tropische Curaçao verhuisd. De palmbomen, helder blauwe zee, witte stranden en de Curaçao lifestyle voelde, zoals je misschien al verwacht, direct als thuiskomen. Es zal je regelmatig op de hoogte houden van de mooiste stranden, hotspots en activiteiten! Bezoek ook haar instagram pagina voor haar laatste avonturen! 

DEEL DIT ARTIKEL


MEER INSIDER TIPS


Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao