KEVIN’S TIPS

5 TIPS VOOREEN GEZONDEVAKANTIE

Bekijk het lijstje
Insider Kevin

1 | Insmeren, insmeren, insmeren

Zeker als je huid tijden geen zon gezien heeft

Neem zonnebrand factor 50 mee. De zon kan erg fel zijn vooral in de zomermaanden. Zeker als je huid tijden geen zon gezien heeft zul je het hard nodig hebben. Belangrijk is dat je maximaal om de 2 uur insmeert, want na 2 uur en soms eerder is het uitgewerkt. Van 11.00 tot 15.00 is de zon het felst, dan kun je beter onder een palapa (parasol gemaakt van hout en bladeren) gaan zitten.

Insider tip van Kevin - water

2 | Drinken, drinken, drinken

En dan bedoelen we dus water

Awa oftewel water zorgt ervoor dat je niet uitdroogt of zelfs een zonnesteek krijgt. De temperaturen kunnen soms erg hoog oplopen op Curacao en daardoor verlies je ongemerkt veel vocht. Onze lichamen bestaan voor 70 tot 75% uit water, logisch dus dat je goed gehydrateerd moet zijn om al je organen goed hun werk te kunnen laten doen. Voldoende water geeft je energie en zorgt ervoor dat alle gifstoffen afgevoerd worden en je lichaam gereinigd word.

3 | Vitamine B Complex

Want dan ben je onaantrekkelijk voor muggen

B-vitamines staan bekend om onze lichaamsgeur te veranderen, zodanig dat we niet meer aantrekkelijk zijn voor muggen. Neem de tabletten al een halve week a week voor vertrek zodat je niet de kans loopt om de eerste dagen al gestoken te worden. Er is geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar uit ervaring blijkt dat dit trucje zeer effectief is. Vitamine B hebben helaas wel een onaangename geur. Wat dat betreft snappen we de muggen wel.

Kokosnoten

4 | Verse Aw’i Koko

Direct met een rietje uit een kokosnoot

Kokosnoten zijn erg gezonde en frisse noten. Overal in Curacao vind je palmbomen met Kokosnoten. Het water binnenin de kokosnoot is rijk aan mineralen en helpt bij het verlagen van je cholesterol en bloeddruk. Je zult merken dat het direct je dorst lest. Koop dus de volgende keer in plaats van een colaatje een kokosnoot aan een van de kraampjes langs de Caracasbaaiweg.

5 | Muggenspray

Smeren tot je er bij neer valt! 

Muggen kunnen behoorlijk vervelend zijn op het eiland. Je vindt op Curacao veel verschillende middelen tegen muggen. Off! is een erg goede spray die geen nare geur achterlaat en die ook nog eens effectief is. Je kunt het vinden in de meeste Botika’s (drogisterijen) of bijvoorbeeld bij Van den Tweel (Albert Heijn) bij Jan Thiel of Zeelandia.

DEEL DIT ARTIKEL


MEER VAKANTIE TIPS


Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao