KEVIN GEEFT TIPS

HOE IS HETWEER OP...CURAÇAO?

Het weer op Curaçao

Het weer kan in Curaçao flink warm zijn, vooral als je er niet gewend aan bent. In de zomer kan het zo tot de 33 graden oplopen en in de winter is het er nog zo’n 24 a 25 graden. Het is slim om je kleding er op aan te passen, bijvoorbeeld loop overdag niet met donkere kleding aangezien het warmte aantrekt. In plaats daarvan kies voor een lichte tint en probeer ook kleding te kopen die niet te strak op je lichaam zit. Op die manier zorg je er voor dat je niet overmatig transpireert. Deodorant kan ook erg van voordeel zijn als je het op de juiste manier gebruikt. We zijn gewend om voor vlak voor een bepaalde activiteit deodorant te spuiten, maar deodorant heeft tijd nodig om effectief te werken. Probeer dus de volgende keer de avond voordat je iets gaat doen ook wat deodorant op te spuiten.

Hoe is het weer op Curaçao

Het klimaat op Curaçao

Hoewel het relatief weinig regent in Curaçao is het klimaat erg vochtig en er staat veel wind. Dit is ideaal aangezien de temperaturen daardoor veel lager aanvoelen. De eilanden zijn redelijk klein en daarom waaien veel buien over. Vanwege de vrij hoge zonkans een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het regenseizoen op Curaçao is grofweg van september tot eind december, maar kan van jaar tot jaar wel een paar weken verschillen. De meest heftige regenbuien vallen meestal in oktober en november, maar ook de weken daarvoor en daarna kan er zeker wel wat regen vallen. Als het in Curaçao regent dan valt vaak een hoop regen in één keer en is het snel weer droog. Het klimaat in Bonaire is ongeveer gelijk aan het klimaat van Curaçao.

Hoe is het weer op Curaçao
Hoe is het weer op Curaçao

En als het dan toch een keer regent

In Punda kun je goed shoppen. Er zijn een aantal dure winkels, maar ook wat goedkopere. Voor ieder wat wils. Als je niet wilt dat je haar door de war gaat, verkopen ze daar ook paraplu’s.
Ondanks dat het regent kun je gewoon lekker gaan zwemmen. Het maakt niks uit, als je toch al nat bent, om regendruppels te voelen. Maak er een feestje van op zo’n regenachtige dag tijdens je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan of lekker aan de bar gaan zitten met een pakje kaarten. Kortom er is genoeg te doen aan het strand.

WIE IS KEVIN?


Insider Kevin

Kevin heeft tijdens zijn studie samen met een klasgenootje vijf maanden op Curaçao gewoond om andere cultuur te proeven. Doordeweeks hard werken, maar in het weekend was het vooral genieten op het strand met een smoothie in zijn hand. Hij vertelt graag over al zijn belevenissen op Dushi Korsou!

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER VAKANTIE TIPS 


Zoek de goedkoopste vlucht!