VOOR DE THRILLSEEKERS

ABSEILEN VAN DEJULIANABRUG

Lees verder

Geen zin om een hele dag met je luie reet op een strandbedje te liggen? No worries, ook voor de thrillseekers is er genoeg te doen op Curaçao. Abseilen van de Julianabrug bijvoorbeeld! Jezelf op 45 meter hoogte van de reling laten vallen en vervolgens behendig naar beneden laten zakken, terwijl je onderweg nog wat kunstjes doet… Sounds good, right?

Angstplasje

Oké, ik moet zeggen dat ik dat helemaal niet zo goed vond klinken toen we onder de Julianabrug stonden en ik de hoogte goed in me opnam. Maar ik houd ondanks mijn hoogtevrees wel van een kick, dus terugkrabbelen was niet aan de orde. We kregen een kek broekie en een paar handschoenen aangereikt en na een angstplasje kon het avontuur beginnen. Allereerst klommen we vanuit Otrobanda een stuk omhoog en staken we de ring over (volgens instructeur Albert het gevaarlijkste van de hele ochtend), om vervolgens via een luik aan de zijkant van de weg ín de brug te kruipen.

Daar kregen we de nodige instructies en hoorden de vrouwen dat ze hun haren in een strakke knot of staart moesten binden. Met het liefste nog een haarband eroverheen om zo te voorkomen dat er babyhaartjes tussen ‘het achtje’ komen en je hoofd gescalpeerd zou worden. Verder was dit zoals je begrijpt een heel geruststellende gedachte.

Op de reling

Nadat Albert alles zorgvuldig had geïnstalleerd en zijn assistent al naar beneden was afgezakt, waren wij zelf aan de beurt. We moesten de brug verlaten via een klein rond raampje. En als je daar doorheen kroop, stond je al meteen op de reling. Ik had echt geen idee waar ik mee bezig was en scheet – zoals een echte held op sokken betaamt – natuurlijk zeven kleuren stront. Gelukkig was Albert geduldig en legde hij rustig uit wat ik moest doen. Allereerst een ontspannen houding aannemen (nee, is goed joh) en jezelf langzaam achteruit laten zakken tot je in een hoek van ongeveer 90 graden tegen de reling aan staat. Daarna nog één stapje naar beneden om je vervolgens te laten vallen. Wieeeh!

Dat is eigenlijk het engste moment. Want als je dit nooit eerder hebt gedaan, heb je nog geen idee hoe je jezelf onder controle gaat houden in de lucht. Het lijkt alsof je geen grip hebt op het touw, omdat je dit door de handschoenen niet goed voelt. Maar gelukkig krijg je die geruststelling vrijwel meteen als je eenmaal hangt. Bovendien staat er een ‘remmer’ beneden, die het touw strak houdt wanneer dat nodig is, zodat je echt niet zomaar kunt vallen. En het uitzicht is waanzinnig! Aan de ene kant de Isla, aan de andere kant de Handelskade. Wat een genot!

Trucendoos

Na wat aanmoedigende woorden van de instructeurs en vrienden die al heelhuids terug beneden waren, durfde ik het – voor de foto – aan om mijn handen even los te laten en om ondersteboven aan het touw te gaan hangen (!). Waar ik dat lef vandaan haalde, zou ik ook niet weten. Adrenaline doet rare dingen met je, haha! Ik had de smaak te pakken en ben zelfs nog een tweede keer gegaan. Ja, jongens, dit was echt super, super vet en ik zou het oprecht iedereen aanraden die van een beetje actie houdt.

Mocht je enthousiast zijn geworden en ook willen abseilen op Curaçao, dan is gecertificeerd instructeur Albert Schoop your man! Hij doet dit naast zijn werk. Dus abseilen onder zijn begeleiding kan enkel op zaterdagen, zondagen en feestdagen. Behalve van de Julianabrug (waar hoogte vooral een uitdaging is), kun je ook abseilen van het Rembrandtgebouw in Otrobanda (waar meer techniek bij komt kijken), of Gròt di Brua bij de vlakte San Pedro.

ZELF UITPROBEREN?

WIE IS ELODIE?


Na mijn stageperiode op Curaçao in 2013 was het altijd al mijn droom om voor langere tijd terug te keren naar Dushi Korsou. En guess what, die droom is uitgekomen! In het najaar van 2017 emigreerde ik naar Curaçao, waar ik fulltime werk als journalist voor het Antilliaans Dagblad. Ik vind het heerlijk om van elk vrij uurtje dat ik hier heb een klein beetje vakantie te maken. Daarom ben ik altijd op zoek naar de leukste hotspots, mooiste stranden en meest verrassende activiteiten. En mijn beste vakantietips deel ik natuurlijk graag met jullie. Meer vind je terug op mijn blog www.elodit.nl.

DEEL DIT ARTIKEL


OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht naar Klein Curaçao, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt genieten op een luxe zeilboot op het Spaanse Water, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao