DE NATUUR VAN CURAÇAO

ONTDEK DECURAÇAOSE WILDERNIS

Lees verder

Beklim de Christoffelberg, relax op de afgezonderde Boka Grandi, ga op zoek naar het schuwe Curaçaose witstaarthert, maak prachtige hikes in de onontgonnen gebieden van het eiland, of doe lekker makkelijk en ga op safari met de rangers. De natuur op Curaçao is zó veelzijdig, dat je versteld zult staan over de schoonheid die hier te vinden is. 

DE CHRISTOFFELBERG BEKLIMMEN

Het Christoffelpark, het grootste natuurpark van Curaçao, heeft de bezoeker heel wat te bieden. Bij het noemen van Christoffel Park vertellen gidsen je al gauw over de hike op Mt. Christoffel. De Christoffelberg beklimmen kun je niet vroeg genoeg doen. Zodra de zon wat hoger staat is het echt een klus om in de drukkende warmte fit boven te komen. De tocht is door kinderen en ouderen te doen, en dus geschikt voor het hele gezin. Boek nu alvast je entreebewijs tot het Christoffelpark online!

KOOP JE ENTREEBEWIJS
CURAÇAOSE VOGELS SPOTTEN

De trupiaal is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde vogels van het eiland. Felle kleuren en een brutale aanpak zorgen ervoor dat je ze niet kunt missen. In het park zijn ook roofvogels te zien zoals de Kuifcaracara, kolibries, suikerdiefjes, torenvalken en de Curaçaose maisparkiet. Diversiteit voor elke liefhebber. Ervaar het Christoffelpark op haar best! Neem contact op met het park voor de mogelijkheden: info@christoffelpark.org of ga zelf op ontdekking:

KOOP JE ENTREEBEWIJS
WITSTAART HERTEN SPOTTEN

Het Christoffelpark ontdekken bij zonsondergang is een geweldige ervaring. Grote kans dat je bijzondere dieren ontmoet, zoals het Curaçaose witstaarthert. De prachtige gloed die dan over het park te zien is, maakt dit een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Er zijn twee manieren om deze tour te doen: te voet of met een stoere land cruiser! Neem contact op met het park voor de mogelijkheden: info@christoffelpark.org of ga zelf op ontdekking:

KOOP JE ENTREEBEWIJS
Tours op Curaçao: Een dagje off-roaden met ATV's langs de westkustSCHEUREN LANGS DE NOORDKUST

Naast stranden heeft Curaçao ook lekker veel ruig terrein. En wat is nou lekkerder dan daar heel hard doorheen te crossen? Eric’s ATV Adventures maakt dit mogelijk en onze Harm & Tony probeerden dat uit! De ATV, ook wel bekend als quad, blijkt echt een perfect vervoermiddel om met de ruige kant van Curaçao kennis te maken. De Westkust van Curaçao is magisch te noemen. Deze tour neemt je mee langs de schildpadden bij Turtle Bay en de flamingo’s bij Willibrordus. En daarna lekker scheuren op de vlakte van San Pedro.

MEER INFO & PRIJZEN
DE ‘HIDDEN TRAILS’ VAN CURAÇAO

Ga jij graag op ontdekkingstocht? Voor diegene die hun hoofd graag leeg maken in de natuur biedt Hidden Trails op zondagochtenden prachtige hikes in de afgelegen gebieden van het eiland. De natuur op Banda’bou is zó veelzijdig, dat je versteld zult staan over de schoonheid die hier te vinden is. De hikes duren 3-4 uur en de tour start vroeg voordat de hitte toeslaat. Natuurlijk wordt er onderweg gezorgd voor een lekkere snack. Belangrijk: neem wel zelf zonnebrand, water & wandelschoenen mee.

MEER INFO & PRIJZEN
OVERNACHTEN IN DE NATUUR

Diep in de wijk Sint Michiel vind je de kleurrijke Mondi Lodge. Gelegen tussen het vliegveld en Willemstad is het de perfecte locatie voor diegene die graag het plattelands gevoel hebben! Verblijf in de klimaatvriendelijke ‘palapas’ met buitendouche en kruip weg met een boek onder de prachtige bomen op het terrein of koel af in het zwembad na een mooie dag aan de Westkust. Sta op tijd op voor het heerlijke ontbijt, en vergeet niet tijdens de schemering naar de lucht te kijken. Als je geluk hebt zie je een groep flamingo’s vliegen.

MEER INFO & PRIJZEN

DEEL DIT ARTIKEL


 Ook zelf de wildernis ontdekken? 

Zoek hier de goedkoopste vlucht naar Curaçao!