SCHEUR IN QUADSOVER DE OOSTKUSTVAN HET EILAND

Lees verder

De oostkust is een deel van Curaçao dat je niet gauw te zien zult krijgen. Niet in de laatste plaats omdat er amper (of eigenlijk: geen) wegen zijn. Daar heeft Eric’s ATV Tour de perfecte oplossing op gevonden, want met hun quads kun je príma over de onverharde paden scheuren. Ik mocht voor DolfijnGO.com mee met een tour en vond het echt fan-tas-tisch!

Persoonlijke ervaring

Om stipt 9.00 uur werden we verwacht bij de startlocatie tegenover Lion’s Dive Beach Hotel. Daar kregen we de nodige instructies, een helm op ons koppie en een bad-ass bandana voor onze mond geknoopt. Klaar om een bank te overvallen – uhhh, om te gaan sjezen over de droge oostkust bedoel ik natuurlijk!

Via een tussendoorweggetje waar we al even konden oefenen met bochten en ongelijke paden, reden we langs de gevangenis in Koraal Specht naar de Aloë Vera plantage. De eerste stop. Hier kregen we wat te drinken, konden we even naar het toilet en wie wou kon natuurlijk wat van de Curaloe-producten kopen. Ik blijf erbij dat de plantage qua toeristische attractie ietwat teleurstellend is, dus was blij dat we daarna weer verder gingen.

Tijd voor het echt werk!

We reden naar de Sint Jorisbaai en kwamen zo terecht op het onbewoonde deel van de oostkust. Over de grote droge vlaktes, langs de ruige zee in het noorden – waar we ook even stopten – en uiteindelijk via grotten vol vleermuizen naar een mooi uitzichtpunt. Ik had dit deel van het eiland nog nooit gezien en vond het echt heel gaaf. Zo’n ander landschap dan je gewend bent van Curaçao en de adrenaline die je krijgt van het quadrijden maakt het allemaal nog eens tien keer zo tof!

Ik moet overigens wel bekennen dat ik niet de beste quadchauffeur ben, want ik reed vrolijk met 30 kilometer per uur de prikkelbosjes in. Resultaat: mijn lijf vol schrammen en een lekke band. Maar hé, dat mocht de pret niet drukken. En zo had ik mooi wel even uitgeprobeerd hoe de tourguides met zulke ongelukjes omgaan. Die schoten meteen in actie, manoeuvreerden mijn quad uit de bosjes, pompten de band vol en checkten of ik oké was. Helemaal top! Veiligheid staat duidelijk hoog in het vaandel, maar ze kunnen natuurlijk niet elk risico uitsluiten omdat je uiteindelijk zelf je quad bestuurt, haha.

Praktische info

Deze activiteit is misschien wat duurder dan een bezoek aan een natuurpark of een dagje strand, maar wat mij betreft is dat geld het ook echt waard. Voor 98.10 dollar (singleseater, 1 persoon) of 153 dollar (doubleseater, 2 personen) ben je zo’n 3 tot 3,5 uur op pad. Dat is inclusief drinken, een helm, beschermingsbril én niet onbelangrijk: foto’s van de tour! Boeken? Dat kan via DolfijnGO.com!

WIE IS ELODIE?


Na mijn stageperiode op Curaçao in 2013 was het altijd al mijn droom om voor langere tijd terug te keren naar Dushi Korsou. En guess what, die droom is uitgekomen! In het najaar van 2017 emigreerde ik naar Curaçao, waar ik fulltime werk als journalist voor het Antilliaans Dagblad. Ik vind het heerlijk om van elk vrij uurtje dat ik hier heb een klein beetje vakantie te maken. Daarom ben ik altijd op zoek naar de leukste hotspots, mooiste stranden en meest verrassende activiteiten. En mijn beste vakantietips deel ik natuurlijk graag met jullie. Meer vind je terug op mijn blog www.elodit.nl.

DEEL DIT ARTIKEL


OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht naar Klein Curaçao, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt genieten op een luxe zeilboot op het Spaanse Water, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

Zoek de goedkoopste vlucht naar Curaçao