WENDY GEEFT TIPS

WIN JE VOLGERS METDEZE UNIEKE INSTAGRAM TOUR

Lees verder

Instagram behoort tegenwoordig in het hetzelfde rijtje als zuurstof, voeding en slaap. De app heeft zich stiekem onmisbaar gemaakt bij mensen zonder leven, zoals ik dus. Elke dag check ik regelmatig mijn pokkie als een soort van social media junk op zoek naar nieuwe feed. Ik bekijk stories alsof het reality series zijn en ik hou alles in de gaten zoals een oud wijf achter haar geraniums. Kortom; Instagram is helemaal mijn ding.

Dé Instagram Tour

Door Sand & Stilettos

Nu hoor ik je denken “Deze chick heeft dan vast ook een triljoen volgers”. Verre van vriendin. Mijn onpopulaire positie in deze burgermaatschappij wordt nog eens hard benadrukt door het minimaal aantal volgers wat mijn account nu heeft. Tussen alle influencers met zeker duizenden meekijkers, valt mijn Insta sowieso in categorie “Ew I don’t care. Ga weg met je profiel, normaal mens”. Maar zo standvastig als dat ik ben, ga ik gewoon door. Gelukkig gelooft Dolfijn GO wél in mij en mijn account, thank you very much. Sterker nog, zij stuurde mij naar deze unieke Instagram Tour, georganiseerd door Gaby van Sand and Stilettos. Dus, who is the loser now? Dacht ik ook ja.

Spontaneity is the key

En elke tour is volledig ‘gecustomized’

Sand and Stilettos biedt variërende privé tours aan over het hele eiland. Deze worden per boeking gecustomized, waardoor elke tour uniek is. Beter toch, een keer iets doen waar geen massa toerisme op af komt. Je zou dus kunnen stellen dat Sand and Stilettos de meest creatieve tours op de website heeft staan, zeker een aanrader als je zin hebt in een cultureel dagje. Alles is aan te passen en voor alles zorgt Gaby naar een oplossing om je dag zo hopi bon te maken. Ik werd op een zonnige vrijdagmiddag met de auto opgehaald vanaf de Renaissance. In de auto bespraken we kort over de hotspots die ik al een keer eerder gezien heb en waar mijn interesses liggen. Op basis van die info gaf Gaby me een paar toffe ideeën waar ik gelijk mee instemde. Met alle enthousiasme scheurden we samen naar alle locaties. That’s how it’s done.

Het tofste aspect van de tour is dat alles geheel spontaan verloopt, je weet dus van tevoren niet wat je allemaal te wachten staat. Zo kwamen we bijvoorbeeld al bij de eerste stop plotseling terecht in de opbouw van een waanzinnig kinderfeestje. De “Boho theme” van deze fissa was zo insta-waardig als een scene uit een romcom, dus ik moest en zou meteen de fotograaf uithangen.

Walk & Talk

En ik word eindelijk insta-famous…

De tour werd afgewisseld met het rijden tussen verschillende locaties en het wandelen door de smalle straatjes van de binnenstad. We liepen daardoor langs de mooiste muurschilderingen, kleurrijke gebouwen en de meest authentieke gevels. Het vervallen effect van sommige oude gebouwen zorgde voor speciale en unieke foto’s. Die ik dan lekker kan gaan posten waardoor ik eindelijk insta-famous word, win-win.
Tijdens de tour vertelde Gaby ook veel weetjes en mooie verhalen die de plekken die we bezochten nóg krachtiger maakte. Zo wist ze bijvoorbeeld veel te vertellen over kunst en de verschillende muurschilderingen die door de hele stad te vinden zijn.

Tussen het wandelen door werden we aangehouden door een aantal locals die ons graag iets wilden laten zien. Nu we er toch bijna naast stonden, leek het ons niet verkeerd om te kijken waar ze zo enthousiast over waren. Vol trots lieten ze ons de boomstronken zien bij hun chill plek waar kleine Bob Marley illustraties op geschilderd zijn, super vet! Tot mijn verbazing zagen we in dezelfde boom twee groene parkietjes zitten. “Ze gaan nooit weg” wist één van de mannen me te vertellen, hoe. awesome. cute. is. dit. ouwe. Zijn dit de parkieten die zijn afgebeeld op de Kibrahacha muurschildering van Francis Sling? Who knows!

Shoot me

Het moment waarop ik zelf op de foto moest

Ja en toen kwam het moment dat ik zelf ook op de foto ging. Mijn maingoal was staan voor een roze muur, want ik ben een vrouw en ik hou van roze. Sorry oke. Ik weet niet wat het is, zodra er een camera op me gericht staat verander ik in een awkward dodo. Als een zoutzak sta ik een beetje te poseren, niet wetend wat ik eigenlijk nou allemaal aan het doen ben. Moet ik lachen, moet ik huilen? Gelukkig snapte Gaby mijn issues en hebben we er samen toch nog iets van proberen te maken. Door haar werd ik niet ongemakkelijk en dat is een hele prestatie op zich.
Einde middag werd ik weer afgezet op dezelfde plek maar met 300 foto’s meer in de pocket. Het is een bijzondere tour, waardoor je het eiland weer op een hele andere manier leert kennen. We hebben ontdekt, ons laten inspireren, veel gelachen en onwijs veel foto’s geschoten. Gaby is gewoon een tof wijf om je dag mee door te brengen en het is voor mij heel duidelijk geworden waarom ze zoveel plezier heeft in haar werk.

Wil je meer resultaat zien van deze unieke Instagram Tour? Check dan vooral haar instagram om een goede indruk te krijgen. Wil je meer zien van de foto’s die ik zelf gemaakt heb? Vergeet me dan niet te volgen pik #desperateforfollowers #imeanit

WIE IS WENDY?


Een impulsieve, zelfspottende tattoo-lover. Ze woont op het prachtige eiland Curaçao, samenwonend in de zon en helemaal ready to rumble. 

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER INSIDER TIPS 


Een dagje varen in Spaanse Water op Curacao

EEN DAGJE VAREN DOE JE GEWOON ZO

Leer het eiland écht kennen.

MEET THE STREETS: IN DE WIJK OTROBANDA

Leer het eiland écht kennen.

DolfijnGO vakantietips: ongewoon overnachten op Curaçao

5X ONGEWOON OVERNACHTEN OP CURAÇAO

Stop met eindeloos zoeken.

DEZE TOURS WIL JE NIET MISSEN


Zoek de goedkoopste vlucht!