INSIDER TIPS

ZO PROEF JE DE CURAÇAOSE BATIDO'SGEWOON IN NEDERLAND

Lees verder

Trek in een Batido?

Slurpen mag!

Ben je al eens op Curaçao, Bonaire of Aruba geweest? Dan ken je ze vast, Batido’s! Fruitsmoothies van vers fruit, een beetje melk of yoghurt en wat suiker. Je vindt op de eilanden duizend-en-een Batido-trucks maar zit je in Nederland en heb je NU behoefte aan een Batido? Dan moet je bij Fruitbar Sis zijn in Leeuwarden. Ze verkopen smoothies geïnspireerd op ‘onze’ Batido!

En dat vinden wij heel goed nieuws. Fruitbar Sis, waar slurpen mag, is geopend in 2016 en sindsdien gaan de Batido’s als een dolle de deur uit. De eigenaresse van Fruitbar Sis vertelt dat de droom voor een eigen fruitbar ontstond op Curaçao: ,,Via school kon ik stage lopen op Curaçao: een super ervaring! Nooit willen missen! Na mijn diploma te hebben gehaald bleef dit mooie eiland me trekken. Samen met een vriendin ben ik terug gegaan om een half jaar in een leuke strandtent te werken als supervisor.” Uiteindelijk woonde ze acht jaar op een van de mooiste eilanden van het Koninkrijk. ,,Op Curaçao ben ik verslingerd geraakt aan Batido’s”, vertelt ze op haar website. ,,Zo ontstond de droom voor een eigen fruitbar.”

Leeuwarden niet echt in de buurt om een Batido te scoren? Dan kun je hem nog altijd zelf maken.

Batido recept

Voor 4 glazen heb je, je favo fruit nodig. Bijvoorbeeld bananen. Gebruik dan: twee bananen, bevroren en in stukjes, een beetje jus d’orange erbij, twee glazen melk, 1 eetlepel suiker en mixen maar! Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor watermeloen, mango, aardbei, ananas of kiwi. Of nog veel beter: kom hem zelf proeven bij een van de Batido-trucks op het eiland!

Wat is jouw favoriet?

Zoek hier de goedkoopste vlucht!

OVER DOLFIJNGO


DolfijnGO maakt voor reizigers een selectie van het mooiste van Curaçao, Aruba & Bonaire! En binnenkort ook de rest van het Caribisch gebied! Op www.dolfijngo.com en via al onze social channels vind je onze favoriete hotspots, unieke trips & tours en local island guides. Wij helpen jou om je ultieme rondreis samen te stellen. Want samen met onze local insiders selecteren we voor jou de beste tours & activiteiten, lekkerste restaurants en de allermooiste plekjes op de eilanden. Dus of je nou op zoek bent naar een unieke boottocht naar Klein Curaçao, de beste snorkelspots aan de kust. Wilt genieten op een luxe zeilboot op het Spaanse Water, of gewoon het eiland wil verkennen als een echte insider? DolfijnGO!

DEEL DIT ARTIKEL