DIT MOET JE MEEMAKEN:DE FEESTDAGEN OP CURAÇAO

lees verder

It’s the most wonderful time of the year: de feestdagen komen eraan! Als je die eenmaal op Curaçao hebt gevierd, wil je nooit meer iets anders. Laat je kersttrui in de kast en blaas het stof van je bikini: Kerst en Oud & Nieuw vier je het meest relaxte deel van het Koninkrijk.

Geen sneeuw, maar zandballetjes overgooien op het witte strand. Lijkt ons een prima alternatief.

Witte kerst

Toegegeven: sneeuw op Curaçao is uitgesloten. Geen sneeuwballen gooien, maar een balletje overgooien op het witte zandstrand. Lijkt ons een prima alternatief. Hier volgen 6 redenen waarom je de feestdagen op Curaçao ooit mee hebt moeten maken. 

evenementen op Curaçao
Kokomo Full Moon Party Curacao: de beste lokale en internationale dj's

01

Feestdagen op Curacao - Kerst & Oud & Nieuw

Geen dresscode

Ben je al maanden aan het plannen wat je aan moet trekken met de feestdagen? Niet nodig tijdens de feestdagen op Curaçao! Een goede korte broek of een leuk zomerjurkje, slippers eronder en je feest-outfit is compleet. Niet het gedoe van te warme opkruipende leggings, geitenwollen sokken en die ene gebreide trui van je oma maar gewoon simpel waar jij je comfortabel in voelt.

02

Lekker eten

Geen gourmet. Geen fondue. Maar gewoon een goed stuk vlees en een fijn ijskoud drankje en dat dan ook nog vaak op het strand bij de barbecue. De feestdagen vier je met je voeten in het zand. En mocht je echt niet zonder kunnen: de oliebollen zijn op Curaçao ook verkrijgbaar! 

03

Wat doe je met de feestdagen op Curacao?

De beste feesten

Maar even serieus: Curaçao heeft de beste feesten rondom de feestdagen. En ook het nieuwe jaar beginnen we altijd met een fijn feest. Zo is er het le-gen-darische Fuikdag en dit jaar voor het eerst: Tabula Rasa. En met internationale dj’s als headliner en unieke sfeer wil je dat echt niet missen.

Curaçao heeft de beste feesten rondom de feestdagen. Zo is er het le-gen-darische Fuikdag en dit jaar voor het eerst: Tabula Rasa. Hier moet je bij zijn.

04

Feestdagen op Curacao - Verlichte pontjesbrug - Foto van Ramsay Soemanta

Kerstfeer OVERAL

Je MOET echt over de Pontjesbrug lopen als je op Curaçao bent met de feestdagen. Kerst en Oud & Nieuw zijn een BIG DEAL op het eiland. We kunnen geen rotonde verzinnen op het eiland wat niet helemaal is aangekleed in kerstsferen. Je struikelt over de kerstmannen en de kerstlampjes zijn niet aan te slepen.

05

Pagara's

Sterretjes? Een rotje? Daar doet Curaçao niet aan. Als we het nieuwe jaar inluiden doen we het goed. Traditie is om alle kwade geesten van het oude jaar weg te jagen door een enorme duizendklapper af te steken. Tijdens de pagara’s worden honderden rollen afgestoken. Sterker nog er is misschien wel de langste pagara van het Caribisch gebied. Door de straten van de populaire, kleurrijke, wijk Pietermaai wordt een kilometers lange duizendklapper uitgerold en afgestoken.

06

2x Oud & Nieuw

En alsof dat nog niet genoeg is vieren we twee keer oud en nieuw op het eiland. Een keer het ‘Europese’ nieuwjaar en dat is gewoon overdag. Uiteraard vieren we het ook om twaalf uur Curaçaose tijd. Als we een feestje vieren, doen we het goed. En geloof ons als je een keer dat feestje hebt meegemaakt wil je niet anders meer!