OP VAKANTIE NAAR CURAÇAO?

ANTWOORD OP DEELF MEESTGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier

Voor iedereen die voor het eerst naar Curaçao op vakantie gaat

Hét antwoord op de elf meest gestelde vragen

Je hebt je billen in een vliegtuigstoeltje geparkeerd, je oordopjes ingeplugd en de film uitgezocht: je bent klaar voor de reis naar Curaçao. Maar dan… slaat de paniek toe. Kun je het water überhaupt drinken op Curaçao? Moet ik hagelslag meenemen in mijn koffer? En aan welke kant van de weg moet je eigenlijk rijden? GEEN PANIEK! Dolfijn GO is er om je te helpen. Check hier de Frequently Asked Questions, voor iedereen die voor het eerst naar Curaçao op vakantie gaat.

1 | Waarmee betaal je op Curaçao?

Knetterharde oude knaken, pegels, pieken of florijnen…je betaalt op Curaçao met guldens. Afkorting die je daarvoor in de boekjes ziet staan is Nafl. Je hoeft dat geld trouwens niet al in Nederland te pinnen of ouderwets om te wisselen bij het grenswisselstation je kunt dat gewoon pinnen bij een van de vele pinautomaten op Curaçao. Let wel even op (!) vergeet niet bij je bank in Nederland in te stellen dat je op het eiland kunt pinnen.

2 | Kun je water uit de kraan gewoon drinken?

Ja! Sterker nog… Curaçao heeft heel lekker water. Er zit een of ander heel duur en ingewikkeld apparaat in de waterfabriek van Aqualectra. Dat maakt van zoutwater, zoetwater. En dat is dus heel lekker.

3 | Moet ik hagelslag meenemen in mijn koffer?

Lijkt ons niet zo verstandig. Het is op Curaçao lekker warm en daarom smelt het hard als je het te lang buiten de koelkast laat staan. Maar los daarvan, alle producten waaraan je gewend bent in Europa zijn hier gewoon te krijgen. En als je boodschappen gaat doen, staat er ook nog iemand je schappies in te pakken. Hoe fijn is dat?!

4 | Welke taal wordt er op Curaçao gesproken?

Op Curaçao vindt je heel veel culturen en hoor je net zoveel talen. Maar de voertaal op het eiland is Papiaments. Maar pas op! Je kunt niet alles op het terras roepen in het Nederlands, bijna iedereen verstaat en spreekt Nederlands of Engels.

5 | Moet ik mijn wc-papier echt in de prullenbak gooien?

Ja, het is echt waar. Bij veel restaurants en in appartementencomplexen vragen ze je gebruikte velletje toiletpapier niet door te spoelen maar in de prullenbak te gooien. Beetje ranzig? Valt mee. Het wc-papier kan de smalle afvoer van de toilet verstoppen en de ellende die dat met zich meebrengt beschrijven we je liever niet. Of je je gebruikte velletje weg moet gooien in de prullenbak staat op het briefje wat je vindt in de toilet.

6 | Moet ik echt een auto huren?

Je kunt natuurlijk de hele dag bij het zwembad hangen van je appartement of hotel… Maar dat zwembad heb je op een gegeven moment wel gezien. Wil je zelf boodschappen doen, een keer naar de zee of de andere kant van Curaçao ontdekken? Dan heb je écht een auto nodig.

7 | Hoe gaat dat dan met tanken?

Tanken gaat op Curaçao anders dan je in Nederland gewend bent. Je moet vooraf betalen. Wil je je hele tank vullen of weet je niet precies hoeveel er in je gehuurde koekblik gaat? Je kunt ook je pinpas achterlaten bij het loketje en dan later het precieze bedrag bij de tank afrekenen. Spreek dat dan wel eerst even af met de pompbediende.

8 | Regent het wel eens op Curacao?

Ja. Ook hier op Curaçao schijnt niet altijd alleen maar de zon. Maar boek niet meteen je vlucht om: een buitje duurt hier hooguit een uurtje en daarna is het vaak stralend mooi weer. De buien zijn ook behoorlijk moeilijk te voorspellen daarom is ons weerbericht bijna elke dag hetzelfde. Als je trouwens echt zonzekerheid wil, kom dan niet in het regenseizoen.

9 | Moet ik me echt insmeren?

Si. Ja. Echt wel. Geen keus. HET MOET! Als je niet gruwelijk wil verbranden en niet drie dagen plat op bed moet, is insmeren echt een must. Ook al is het bewolkt. Zelfs al regent het. De zon is zo fel dat je gigantisch verbrand als je het niet doet.

10 | Hoe zit het nou met die muggen?

Die zijn er. Soms wat meer, soms wat minder. Sommige dragen ziektes met zich mee zoals dengue, chikungunya en zika en andere niet. Je kunt dat makkelijk voorkomen door je regelmatig in te sprayen met muggenspray.

11 | Naar welke radiozender moet ik luisteren?

Maar één antwoord mogelijk: Dolfijn FM!

DEEL DIT ARTIKEL


NOG MEER VAKANTIE TIPS 


Zoek de goedkoopste vlucht!